Átadták a New York-i La Guardia repülőtéren a B terminált, a többéves átépítési program részeként megvalósult új utasforgalmi csarnokot.

A New York-i és környéki légikikötők nagyszabású, többéves fejlesztéseinek sorában június 13-án megnyílt a La Guardia reptér új B terminálja az American Airlines, a United Airlines, a Southwest Airlines és az Air Canada utasai előtt.

A négyszintes csarnok területén négy check-in sziget található összesen 75 pulttal, a 16 biztonsági kapunál dinamikus módon jelzik a várakozási időt, lehetővé téve az utasok gyorsabb átjutását.

A biztonsági rendszer része a mesterséges intelligencián alapuló technológia, amely gyorsan és hatékonyan kiválasztja a kockázatot jelentő csomagokat további átvizsgálásra, valamint az új testszkennerek is.

A B terminál új indulási csarnoka (Fotó: LaGuardia)

A mosdókat érintésmentes bejárati ajtókkal, mosdókagylókkal és kézszárítókkal szerelték fel. Az érkezési részlegen kilenc új poggyászkiadót helyeztek el, és a terminálban négy kiállítótér található világhírű művészek munkáival, valamint 17 bár és étterem is várja az utasokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér a koronavírus-járványra való tekintettel megemelte a takarítók létszámát, a személyzetnek, utasoknak és a TSA (Közlekedésbiztonsági Ügynökség) munkatársainak kötelezően arcmaszkot kell viselniük, valamint kijelzők hívják fel a figyelmet az egyéb egészségvédelmi szabályokra, mint például az emberek közötti távolságtartás.

(Fotó: LaGuardia)