Megnyitotta első dél-amerikai járatát az Etihad Airways. Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága a brazíliai São Paulot választotta első desztinációként a kontinensen.

Június 2-án indította első járatát Abu Dhabi és São Paulo között az Etihad Airways. Brazília legnépesebb városa az első dél-amerikai célállomás a légitársaság útvonalhálózatában. A menetrendben foglaltak szerint a járat heti háromszor, keddenkénti, csütörtökönkénti és vasárnaponkénti indulással üzemel.


Az útvonalat a hatótáv rekorder Airbus A340-500-as típusával teljesíti az Etihad. A négyhajtóműves gép összesen 240 utas szállítására alkalmas: 12-en a Diamond First, 28-an a Pearl Business és 200-an a Coral Economy osztályon foglalhatnak helyet a 15 órás út során.

Az Etihad Airways érdekes brazil kapoccsal rendelkezik. Tíz évvel ezelőtt ugyanis, amikor a légitársaság legelső járata egy bérelt géppel elindult (Abu Dhabi és Bejrút között) brazil személyzet működött közre a járat teljesítésében – idézi fel a légitársaság közleménye. Az egykori hajózók, pilóták és utaskísérők egy része pedig még ma is cégnél dolgozik, amely azóta az egyik legnívósabb légitársasággá nőtte ki magát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!