A UPS megnyitotta európai légiközpontjában 200 millió dolláros beruházással elkészült kibővített telephelyét a Köln/Bonn-i reptéren, Németországban. Az új létesítmény fontos kapcsolódási pontot jelent Európa számára a nemzetközi kereskedelembe és exportba. A két év alatt végrehajtott bővítés 200 új munkahelyet teremtett, egyike a UPS legnagyobb telephelyfejlesztő beruházásainak.

“A bővítést követően, most 15 futballpályányi szortírozó terület áll rendelkezésünkre a növekvő export-piac igényeinek kielégítésére,” mondta el Cindy Miller, a UPS európai régiójának igazgatója. “Ezáltal a Köln/Bonn-i hubunk továbbra is európai hálózatunk középpontja, globális légi tevékenységünk meghatározó eleme, és a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb csomagkezelő létesítménye marad.”

Az üzemterület jelenleg több mint 105 000 m2-t tesz ki. A nyolc új automatizált szortírozó berendezés 70%-kal 190 000 darabra növeli a központban óránként kezelt csomag számát – ami másodpercenként 53 darab. A szállítószalag-rendszer teljes hossza 40 kilométert tesz ki, ugyanakkor egy csomag csupán átlag 15 percet tölt a központban.

A bővítés során a régi üzemterületen is üzembe helyeztek olyan új berendezéseket, melyek a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát képviselik, illetve egy olyan létesítménybővítést is elvégeztek, mely révén még nagyobb teheráruk is kezelhetővé válnak.


“A Köln/Bonn-i légiközpont legfőbb európai létesítményünk, és továbbra is jól szolgál minket és ügyfeleinket,” folytatta Cindy Miller. “Stratégiai fontosságú beruházásunk Németországban, a világ egyik legfontosabb exportőr országában, jól bizonyítják elkötelezettségünket az európai gazdaság iránt. Egy hosszú távú stratégia része ez, mely révén ügyfeleink sikeresen kereskedhetnek a fontos európai kereskedelmi útvonalakon, és összeköttetést teremthetünk Európa és Észak-Amerika, valamint Ázsia között, egy olyan korszakban, amikor a megkötés előtt álló szabadkereskedelmi együttműködések hatalmas növekedési potenciált kínálnak kis- és nagyvállalatoknak egyaránt.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Németországi légiközpotja révén a UPS korai európai beruházóként az elmúlt évtized során komoly sikereket és erős mennyiségi növekedést ért el a kontinensen. A kölni létesítmény megnövelésével a UPS eddig soha nem látott kiterjedtségű, megbízható összeköttetést teremt Európa és a világ között, a vállalat számára pedig folyamatos növekedési potenciált teremtett a nemzetközi expressz csomagküldés területén.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!