Az Emirates SkyCargo csatlakozott a CargoiQ-hoz, amelynek célja a teherszállítás szabványainak jobbá tétele. Az iparág legnagyobb szereplőjeként, az Emirates SkyCargo vezető feladatokat is vállalt a szervezetben – közölte lapunkkal a légitársaság.

A világ legnagyobb nemzetközi légi teherszállítója, az Emirates SkyCargo bejelentette csatlakozását a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) CargoiQ csoportjához.

A CargoiQ-hoz eddig több mint 80 kulcsfontosságú légi teherszállító cég csatlakozott, és céljuk, hogy közös erővel olyan színvonalat biztosítsanak az iparágban, amely megbízható és pontos kézbesítést tesz lehetővé a teljes légi szállítási láncban.

Az együttműködés első lépéseként a légitársaság bevezeti a Mester Működési Tervét saját szállítás-menedzsmentjébe. Ezt a szállítási sztenderdet az IATA határozta meg a teljes szállítási láncra vonatkozóan, és célja, hogy biztosítsa a megbízható és minőségi teherszállítást a CargoiQ összes tagtársaságánál.

Az Emirates SkyCargo a tagság mellett a CargoiQ vezetői testületében is helyet kapott,
ahol Henrik Ambak, az Emirates Cargo Operations Worldwide alelnöke képviseli a vállalatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates SkyCargo Boeing 777-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Emirates SkyCargo Boeing 777-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)


A dubaji központból működő Emirates SkyCargo a világ legnagyobb nemzetközi légiáru szállítója, amely 6 kontinensen több mint 80 ország több mint 150 célállomását szolgálja ki. Az Emirates SkyCargo a flotta 249 gépének rakterét használja. Ebből 15 (13 B777-F és 2 B747-400ERF) repülőgép kizárólag teherszállítási feladatokat lát el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!