Egyelőre tisztázatlan okokból egy férfi berohant az utashídon álló Boeing 737-es pilótafülkéjébe Hondurasban, majd a nyitott ablakon keresztül próbált távozni, sikertelenül.

A San Pedro Sula-i Ramon Villeda Morales Nemzetközi Repülőtéren történt incidens során az American Airlines 737-800-asába épp az utasfelvétel zajlott, amikor egy ismeretlen férfi az utashídon keresztül berohant a pilótafülkébe.

Ott megrongálta a berendezéseket, majd megpróbált kimászni a nyitott ablakon keresztül, de a személyzet feltartóztatta, majd átadta a hatóságnak, amely őrizetbe vette.

Beszámolók szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a férfi milyen okból rohant be a fülkébe, azt sem tudni, hogy a gép utasai között volt-e.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Miamiba tartó gép helyett a légitársaság másikat küldött, így a járat késéssel, de el fog indulni.

A CNN cikkében arra emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban kiugróan magas volt a rendbontó utasok száma az Egyesült Államokban, ezért plusz felkészítést tartottak a személyzetnek.

Az USA Szövetségi Légügyi Hivatalának (FAA) adatai szerint tavaly a korábbi évhez képest ötszörösére ugrott a bejelentett rendbontások száma, több mint ezer esetben nyomozás indult az ügyben.

A folyamatokat látva arról döntött év közben az FAA, hogy záró toleranciát hirdet, és 40 ezer dolláros büntetést is kilátásba helyezett a szabályokat megszegőkkel szemben.