A dolgozók bérezéséről, valamint egyéb juttatásokkal kapcsolatban ugyan nem született döntés, azonban a légitársaság munkatársai ezek ellenére mégis felveszik a szolgálatot december 14-én, valamint a december 17. és 21. között időszakban is – értesült az ATWonline szakmai hírportál.

Korábbi cikkünk az esettel kapcsolatban Karácsony előtti sztrájk várható az Iberiánál

A dolgozók képviselői arra hivatkoznak, hogy elsősorban az utasok érdekeit tartották szem előtt, amikor a sztrájk ötletét elvetették a karácsonyi időszak környékén. Azonban ha később sem születik megállapodás, nem zárkóznak el attól, hogy munkabeszüntetést tartsanak, amennyiben ezt szükségesnek találják.

A légitársaság vezetősége “biztató első lépés”-nek tekintette a szakszervezetek döntését, és bízik abban, hogy a jövőben nem történik hasonló dolog. Azonban hozzátette, és egyben kérte az érdekvédelmi egyesületeket, hogy a jövőben inkább próbáljanak meg tárgyalóasztalhoz ülni, mint sztrájkkal fenyegetőzni, ugyanis a mostani eset is nagy anyagi veszteséget okozott a spanyol légitársaságnak.

Habár az ülésen egyezség nem született, a légitársaság, és a szakszervezetek képviselői szerint is a hétfői találkozó mégis a jövőbeli tárgyalások alapjául szolgálhat, és egy lépés lehet a megegyezés felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az döntés értelmében decemberben minden nap a levegőbe fognak emelkedni az Iberia repülőgépei. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!