A kétnapos, intenzív tárgyalások ellenére nem sikerült megállapodnia a British Airways vezetésének a pilótákat tömörítő szakszervezettel, egyre nagyobb veszélye annak, hogy augusztus elején újra sztrájk lesz a légitársaságnál.

A Daily Mail a Brit Közforgalmú Pilóták Szakszervezetétől (BALPA) kapott tájékoztatásra hivatkozva számolt be arról, hogy sikertelen volt az egyeztetés a cég menedzsmentjével. Mint írták, két napon át tárgyaltak a felek, de nem született megállapodás a pilóták bérezésével kapcsolatban.

Brian Srutton, a BALPLA vezetője csalódottságának adott hangot a találkozó után, hogy ilyen hosszú megfeszített tárgyalás sem hozott semmilyen eredményt, pedig a szakszervezet többféle megoldást is javasolt a menedzsmentnek, de a British Airways – mint fogalmazott – nem készült fel az alkudozásra. Hozzátette: amíg a BA nem változtat a hozzáállásán, addig vajmi kevés esély van az előre haladásra.

Fotó: AIRportal.hu

A British Airways a lappal azt közölte, sajnálják, hogy a BALPA felállt a tárgyalóasztaltól, és a cég továbbra is nyitott és rugalmas a helyzet megoldása érdekében. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a pilótáknak kínált béremelés mértéke nagylelkű. A cég három éves idősávban 11,5 százalékos emelést javasolt, az érdekképviselet azonban többet akar, mondván az anyacég International Airlines Group (IAG) több milliárd euró nyereséget termelt.

A pilóták július 22-ig szavaznak arról, hogy adott esetben sztrájkba lépnek-e. Erre legkorábban augusztus 5-étől kerülhet sor, ha addig nem születik megállapodás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.