A 31L futópályáról szállt volna fel a Tunisair Boeing 737-600-as repülőgépe este fél hét előtt nem sokkal, azonban a futópályára történő ráfordulást követően 3-400 méterrel, a gép megszakította a felszállást, majd körülvették a tűzoltók az AIRportal.hu információi szerint.

A repülőgép utasait a futópályán szállították ki, normál utaslépcsők segítségével és buszokkal szállították vissza a terminál épületébe. A TS-IOK lajstromjelű repülőgépet pedig vontatóval húzták le a futópályáról.

Az AIRportal.hu nem hivatalos információi szerint a repülőgép hajtóműhiba miatt szakította meg a felszállást, más információk szerint egy téves vészjelzés miatt kényszerült megállásra. A Budapest Airport szóvivője egyelőre nem tudta megerősíteni egyik verziót sem.

Az esemény során nem sérült meg senki, a 95 utas és a repülőgép is biztonságban van. A légitársaság cseregéppel szállítja a járat utasait Monastirba.

Az esethez városból is riasztottak mentőket, azonban nem sokkal hét óra előtt a kényszerhelyzet elrendelését feloldották. Az esemény idejére a 31L futópályát lezárták, a repülőtér érkező és induló forgalma is a másik, 31R futópályát használta. A Tunisair meghibásodott repülőgépét mintegy egy óra elteltével, 19:23-kor vontatták le a futópályáról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Utoljára frissítve: 2014. június 10. 20:25

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!