Megszakította a felszállást a Wizz Air Budapestről Tel Aviv-ba tartó járata Ferihegyen. A low-cost légitársaság W6 2457 számú járatát teljesítő HA-LWK lajstromjelű Airbus A320-as repülőgép szombaton 17 óra körül indult a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről, azonban végül nem tudott felszállni.

A Wizz Air egyik A320-as gépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik A320-as gépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A repülőgép már megkezdte a felszállást megelőző nekifutást a 31R jelű futópályán, azonban a személyzet a felszállás megszakítása mellett döntött.

Az AIRportal.hu idő közben hivatalosan is megerősített információi szerint azért volt szükség a felszállás megszakítására, mert a repülőgép madárral ütközött.

A megszakított felszállást követően a repülőgép visszagurult a forgalmi előtérre.

A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint a W6 2457 számú járat végül 19 óra előtt pár perccel szállt fel Ferihegyről. A járat utasait a légitársaság egy másik repülőgépe (HA-LWB) szállítja el a célállomásukra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk a hírrel kapcsolatban megkereste a légitársaságot is, akik az alábbi állásfoglalást juttatták el részünkre:

A Wizz Air W6 2457 számú szeptember 26-i Budapest-Tel-Aviv járata madárrajba repült és ezért a legénység megszakította a felszállást. A repülőgépen elvégezték a kötelező technika átvizsgálást, míg a járatot egy másik repülőgép teljesítette, amely helyi idő szerint 18:47-kor szállt fel. A W6 2451 számú Budapest-Lárnaka járatot is érinti ez a késés, amely a tervek szerint helyi idő szerint 23:05-kor indul. Az érintett Budapest-Lárnaka és Lárnaka-Budapest járat utasai számára ételt és frissítőket biztosítottak a Wizz Air előírásainak megfelelően. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az érintett utasok felé az esetleges kellemetlenségért, de utasaink, légiutas-kísérőink és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!