Megszakított felszállást követően túlfutott egy UPS MD-11F Szöulban, a repülőgép orrfutója is összecsuklott. A balesetben a nem sérült meg senki futópályát órákra le kellett zárni.

A UPS N277UP lajstromjelű McDonnel Douglas MD-11F a légitársaság 5X 61-es számú járatát teljesítette volna az alaszkai Anchorage repülőterére Szöulból.

A baleset még hétfő éjszaka történt, amikor a repülőgép a szöuli repülőtér 15R/33L futópályájáról megkezdte a nekifutást a felszálláshoz, majd a személyzet a felszállás megszakítása mellett döntött, ezt követően futott túl az MD-11-es.

A legfrissebb értesülések szerint a repülőgép magas sebességnél szakította meg a felszállást, majd túlfutott a futópályán és a túlsó pályaküszöbtől mintegy 350 méterre állt meg. Az MD-11F orrfutója összecsuklott és a repülőgép “orra bukott”.

A repülőgép megrongálta a pálya végén található bevezető fénysor több oszlopát és az ott elhelyezett navigációs berendezéseket is. A négy fős személyzet sérülések nélkül el tudta hagyni a gép fedélzetét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett futópályát az eseményt követően órákra le kellett zárni, de a repülőtér működése az üzemeltető közlése szerint zavartalanul folytatódott a másik két futópályán, amíg a sérült repülőgépet el nem távolították a baleset helyszínéről.

Az esemény okáról egyelőre nem közöltek információt a hatóságok, de egyes értesülések szerint futóműprobléma okozta a balesetet. Az esemény vizsgálatát a helyi hatóságok megkezdték.

Fotók a Twitterrőlű

Frissítve: 2016.06.07. 14:45

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!