2015 májusától a Wizz Air bevezeti az ülőhelyfoglalást annak érdekében, hogy tovább fejlessze az utazási élményt és fokozza az utasok elégedettségét. 2015. május 4-től a kijelölt útvonalakon, 2015. május 19-től pedig az összes WIZZ útvonalon élvezhetik az utasok az automatikus, ingyenes ülőhelyfoglalást, amely április 8-tól a foglalási folyamat részévé válik.

A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség.

Az utasok megváltoztathatják az ingyenes ülőhelyfoglalásukat, és választhatnak egy másik ülőhelyet díj ellenében (a díjak 1 eurónál kezdődnek), ezt megtehetik a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobil applikáció segítségével bármely időpontban, de legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt.

A keresettebb ülőhelyeket magasabb díjért lehet majd lefoglalni a rendelkezésre állás függvényében, a foglalások sorrendjében, ilyenek például az extra lábtérrel rendelkező és az első sorokban található ülőhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy az utas érkezés után gyorsabban elhagyhassa a gépet.

A légitársaság május 4-től a kijelölt útvonalakon vezeti be az ülőhelyfoglalást (Budapest-Barcelona, Katowice-London Luton, Bucharest-Dortmund), majd ezt követően május 19-től a Wizz Air mind a 360 útvonalán bevezetésre kerül, összesen 37 ország 110 repülőterét érintve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azon utasok számára, akik április 8. előtt foglalnak az érintett járatokra, az utasfelvétel során lesznek kiosztva az ülőhelyek, míg azok az utasok, akik WIZZ extra lábtér szolgáltatást tartalmazó, már meglévő foglalással rendelkeznek, további költség nélkül választhatják majd ki ülőhelyüket.

A WIZZ Premium és WIZZ Privilege Pass tagsággal rendelkező utasok ingyen választhatják majd bármely ülőhelyet, és a jövőben is élvezhetik majd az elsőbbségi beszállás előnyeit, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a sorban állást. Április 8-tól a Wizz Air csökkenti az elsőbbségi beszállás szolgáltatás árát 2 euróra.

“Nagyon örülök, hogy megoszthatjuk utasainkkal ennek a nagyszerű újításnak a hírét, ez is része szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésének” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

“Amikor 10 évvel ezelőtt megkezdtük működésünket, az utasok elégedettségét tűztük ki küldetésünk céljaként, és ma is ez határozza meg minden lépésünket. A trendek azt mutatják, hogy a légitársaságok újra bevezetik az ülőhelyfoglalást, meggyőződésem, hogy ez jól tükrözi, mit értékelnek az utasok leginkább napjainkban: a megfizethető viteldíjakat és a kényelmes, gondtalan utazási élményt.

55 darab A320 típusú repülőgépünk mindegyikén 180 ülőhely található, novembertől pedig az új A321-es repülőgépen 230 ülőhelyet kínálunk majd. Az új ülőhelyfoglalás is része a 2015-re tervezett számos fejlesztésünknek, így a mostanit hamarosan további bejelentések követik” – tette hozzá Abrán György.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!