Folytatja ukrajnai tevékenységének átszervezését a Wizz Air Group. A Wizz Air Hungary 2015. április 20-tól 8 útvonalat üzemeltet majd Ukrajnába, 2015. június 4-én pedig bázist nyit Kijevben, ahol egy darab Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat majd. Szintén április 20-tól a Wizz Air Ukraine, amely jelenleg két repülőgépet üzemeltet 16 útvonalon Ukrajnából, beszünteti működését – közölte lapunkkal a Wizz Air.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A jelenleg Kijevben állomásoztatott második Airbus A320 repülőgépet a Wizz Air új, kassai bázisára helyezi át, a repülőgép a 2015 júniusában induló új Kassa-Milánó Bergamo és Kassa-Sheffield-Doncaster útvonalakon teljesít majd szolgálatot.

Miután a légitársaság a tavalyi évben két repülőgépet kivont Ukrajnából, további kapacitás-kiigazítás és a Wizz Air ukrajnai tevékenységének átstrukturálása vált szükségessé a Kelet-Ukrajnában folyamatosan fennálló instabilitás, a helyi valuta leértékelődése és volatilitása, valamint a devizakorlátozások miatt.

A Wizz Air Hungary tevékenysége jelentősen mérsékelni fogja ezeket a hatásokat, és lehetővé teszi, hogy a Wizz Air az ukrán piac egyik jelentős légitársasága maradjon, készen arra, hogy bővítsen a körülmények kedvező változása esetén.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Azon utasok, akik 2015. április 20-ra vagy az utáni dátumra érvényes repülőjeggyel rendelkeznek a fent jelzett útvonalakra, újra kell foglalják repülőjegyüket az adott útvonalakat 2015. április 20-tól üzemeltető Wizz Air Hungary-vel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett utasokkal a légitársaság kapcsolatba lép, a teljes jegyárat visszatéríti és lehetőséget biztosít számukra, hogy helyettesítő jegyet vásároljanak a Wizz Air Hungary-nél ugyanazon az áron, amelyen az eredeti jegyet lefoglalták („Wizz Air Viteldíj Garancia”).

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Az érintett járatok utasai számára a teljes jegyár visszatérítésre kerül.

A Wizz Air Group ukrajnai tevékenységének átstrukturálása és a Wizz Air Ukraine működésének beszüntetése nem lesz jelentős hatással a Wizz Air Group kereskedésére a tárgyévben és az azt követő pénzügyi években.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!