Tavasszal felszámolásra kerül a lengyel állam többségi tulajdonában álló EuroLOT. A regionális légitársaság 2015. március 31-én közlekedtet utoljára járatokat, utána a flotta egy része a lengyel nemzeti légitársasághoz, a LOT-hoz kerül.

Az EuroLOT különleges festésű Bombardier Q400-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az EuroLOT különleges festésű Bombardier Q400-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A cég többségi tulajdonosu jogait gyakorló lengyel államkincstár szóvivője nyilatkozatában kiemelte, hogy a légitársaság üzemeltetése nem rentábilis, továbbá működésének nyereségesé tételére belátható időn belül sincs esély, ezért kellett az EuroLOT leállításáról szóló döntést meghoznia a tulajdonosi körnek – értesült a CH Aviation hírportál

A légitársaság flottájában jelenleg 10 darab Dash-8 Q400-as repül, továbbá két brazil gyártmányú Embraer E-175-ös sugárhajtású utasszállítót is üzemeltetnek, melyek kormánygépként szolgálnak és a magas rangú állami tisztségviselőket szállítják.

A legnagyobb lengyel városokból regionális járatokat üzemeltető vállalat megszüntetése drasztikus, de nem váratlan döntés, hiszen a légitársaság már jó ideje pénzügyi gondokkal küzdött. A lengyel állam 62,1%-os tulajdonában lévő cég jövőjéről a tulajdonosok hónapok óta folytattak tárgyalásokat és próbáltak megoldást találni a cég működésének nyereségessé tételére – sikertelenül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A döntés szerint a légitársaság március végéig még teljesíti a járatait, azonban az utána következő időszakra már nem vesznek fel új foglalásokat. A március 31. utánra szóló, már korábban megvásárolt jegyek árát visszatérítik az utasoknak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!