8 év után megszünteti közvetlen járatait a Singapore Airlines a szingapúri Changi repülőtér és New York Newark, valamint Los Angeles között – írja a CNA hírportál.

A két járatot 2004 óta üzemelteti a társaság Airbus A340-500-as típusú repülőgépekkel. Ezeken az útvonalakon az utasok nagy része üzleti célú utazásokra veszik igénybe a légitársaság szolgáltatásait, így a négyhajtóműves repülőgépek, melyből jelenleg 5 darabot üzemeltet a társaság, 98 darab Business osztályú üléssel vannak felszerelve. Ezáltal az üzletemberek sokkal kellemesebb és kényelmesebb környezetben tölthetik a felszállás után rájuk váró mintegy 18 és fél órás utat. Ezalatt az idő alatt az Airbusok körülbelül 15 ezer kilométeres utat tesznek meg. Az oda-vissza járatra körülbelül 1,8 millió forintért lehet jegyeket foglalni.

Goh Choon Phong a bejelentéshez hozzátette: Nagyon sajnálja, hogy le kell állítaniuk a járatokat, azonban a jelenlegi gazdasági körülmények között nem lenne bölcs döntés csupán két járat miatt egy külön repülőgéptípust üzemeltetni.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Singapore Airlines újabb A380-as rendelésének egyik feltétele volt, hogy az Airbus visszavásárolja a használt A340-eseket. Az új A380-as gépekkel azonban egyelőre nem tervezik folytatni a repülést ezeken az útvonalakon, mivel a közvetlen járatok iránti kereslet nem elég nagy ahhoz, hogy megtöltse a Superjumbót. Ezt a két desztinációt 2013. őszétől csak Frankfurti illetve Tokiói közbenső leszállással érhetik el a Singapore Airlines utasai.

Az új távolsági rekorder így az ausztrál Qantas Sydney és Dallas közötti járata lesz. A levegőben töltött időt tekintve pedig – igaz rövidebb távon – 17 órás repülési idővel, a Delta Airlines Atlanta és Johannesburg között közlekedő járata lesz az abszolút első.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jövő év végétől az Airbus A380 lesz az egyetlen négy hajtóműves utasszállító típus a Singapore Airlines flottájában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!