Önkéntes szemétszedést szervezett az AIRportal.hu spotterek közössége, Dr. Molnár Viktor fórumtársunk kezdeményezésére. A spotterek a legkedveltebb, Cargodomb és a Spotterdomb fotós helyeken tettek rendet. A szemét- és csikkmentesítést a Budapest Airport szemetes zsákokkal és munkáskesztyűkkel támogatta.

2011. augusztus 27-én, szombaton reggel 8-kor a nagy meleg ellenére, nagyon jó hangulatban, 16-an álltunk neki a Cargodombon és környékén (rézsű, parkoló) az eldobált csikkek és a különböző hulladék összegyűjtésének. Szerencsés véletlen, – vagy talán nem is véletlen – hogy a Budapest Airport által kiküldött munkások érkezésünk előtt lekaszálták a területet, mely nagyban megkönnyítette a munkánkat.

Bernát Marcell videója a munkáról:

Egyfelől nagyon pozitív tapasztalat, hogy a spotterek közül ez a maroknyi csoport össze tudott fogni, teljesen önkéntesen egy jó ügy érdekében. Másfelől elgondolkodtató Szasa megjegyzése, hogy pl. a SkyTeam napra azért jóval többen jelentkeztek…

Csoportkép a szemétszedőkről és az összegyűjtött hulladékról (fotó: Dödi):

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Résztvevők (balról jobbra): Kovács Gábor (Dödi), Merza István (kisfater62), Samu Ádám (AdamS), Bodorics Tamás (Bodi), Ispán Tamás (Ispi), Kerekes András (Hawkeye), Dr. Molnár Viktor és kisfia Boti, LegendTommy, Sudilaci, Horváth Tibi (tibivoice), Szabó Ádám (adamsz15), Molnár Bulcsú (borisz379), Bernát Marcell (bem13), Kovács Sándor (Szasa), Szabó Ádám Édesanyja

A Cargodomb megtisztítását követően a kis csapattal a Spotterdombon folytattuk a szemétmentesítést, ahol azért messze nem volt annyi hulladék és csikk, köszönhetően talán annak, hogy erre a helyre – a nehezebb megközelíthetősége miatt – szinte csak a fotósok járnak.

Nagyon kérünk mindenkit, hogy ezt követően fokozottan ügyeljünk ezeken a helyeken (és mindenhol máshol is), hogy ne hagyjunk szemetet, csikkeket magunk után! Őrizzük meg olyannak ezeket a helyeket, amilyenek ma voltak a szemétszedést követően: elvégre gyakran járunk ki ide, senki sem szeret egy szeméttelepről fotózni.

Kérjük, hogy képviselje ezt a gondolkodásmódot minden LHBP spotter, AIRportal.hu tag: ha szemetelőt láttok szóljatok rá az illetőre!

Még egyszer köszönöm minden résztvevőnek a lelkes munkát, Viktornak külön köszönet a problémafelvetésért/ötletért és az ellátmányért (csoki, kóla, stb.) és az eszközökért is! Köszönöm továbbá azoknak is akik jöttek volna segíteni, de munkájuk miatt most nem tudtak megjelenni. Köszönjük a Budapest Airportnak a rendelkezésre bocsátott eszközöket.

További fotókat, videókat várjuk ebben a topikban!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!