Új gyártócsarnokot épített az Airbusnak is dolgozó Diehl Hungary Nyírbátorban.

A nyírbátori ipari parkban működő – elsősorban az Airbus-repülőgépekhez alkatrészeket gyártó – Diehl Aircabin Hungary Kft. az új üzemcsarnok révén 5500 négyzetméterrel növelte a jelenlegi, 3300 négyzetméteres gyártóbázisát. A 2011-ben átadott üzem a Diehl Aerosystems konszern öt vállalati egységének egyike.

Fotó: MTI | © AIRportal.hu

Fotó: MTI

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a cég jelenleg több mint háromszáz embernek ad munkát, de terveik szerint 2018 végéig közel duplájára emelik a foglalkoztatottak számát.

Rainer von Borstel, a német anyavállalat, a Diehl Aerosystems konszern vezetője a csarnok ünnepélyes átadásán elmondta: az Airbus gyártmányú repülőgépek számára készült ajtó- és ajtókeret-burkolatok, valamint klímavezetékek mellett a világ legnagyobb utasszállító repülőgépéhez, az A380-hoz is készülnek alkatrészek Nyírbátorban.

Hangsúlyozta, a cél a nyírbátori telephely jelentőségének tartós növelése; az egyik legmodernebb, A350-es repülőgép termelésének “csúcsra járatása” pedig a beszállítók számára azt jelenti, hogy termékeiket nagyobb darabszámban kell gyártaniuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2014-es adatok szerint Diehl-cégcsoportnak világszerte 14 ezer alkalmazottja van, ebből a Diehl Aerosystems-nél mintegy 4900-an dolgoznak. A nyilvános cégadatok szerint a Diehl Aircabin Hungary Kft. 2014-ben 15,2 millió euró (4,7 milliárd forint) nettó árbevételt és 331 ezer euró (103,2 millió forint) adózott eredményt ért el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!