Az Aegean Airlines által október 23-án kiadott hivatalos közlemény szerint a légitársaság sikeresen felvásárolta a szintén görög, ám nehéz anyagi körülmények között üzemelő Olympic Air részvényeinek 100%-át.

A felvásárlásban a MARFIN befektetési csoport is szerepet vállalt, ugyanis a velük történt együttműködés keretein belül jött létre a tranzakció. Az Olympic Air teljes átvétele összesen 72 millió eurós kiadást jelent az Aegean Airlines számára, amelyet több részletben fognak kifizetni.

Az első, 20 milliós utalás már a bejelentést megelőző napon, október 22-én végrehajtották. A fennmaradó 52 millió eurót pedig 5 egyenlő részre osztva az elkövetkezendő 5 évben folyósítják. A feldarabolt összeg első ötöde már október 23-án átutalásra került a cég részére.

A tranzakciót követően az Olympic Air az Aegean leányvállalatává válik, melynek az anyacég fogja kijelölni a menedzsmentjét is. A két fuvarozó eggyé válása, illetve együttműködése több előnnyel is jár az utasok számára, továbbá az unió az ország turizmusát is nagyban fellendítheti az elemzők szerint.

Az Aegean a közelmúltban ki is dolgozott egy lehetséges stratégiát a külföldi desztinációk számának növelésére, valamint bejelentette, hogy új eljárást fognak bevezetni a hosszabb utakra szóló jegyek beárazására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felvásárlási ügyletről, valamint a bevezetendő új stratégiákról, továbbá az utasokat érintő előnyökről a légitársaság október 31-én, egy sajtótájékoztató keretein belül fog további tájékoztatást adni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!