A Boeing repülőgépgyár előrejelzése szerint a kínai piac az elkövetkezendő 20 évben 5580 új repülőgépet igényel majd, melynek a mai értéke 780 milliárd dollár. Az éves kínai piaci kitekintésen elvégzett előrejelzés szerint a következő két évtized alatt megháromszorozódhat a légiközlekedési szektor repülőgépflottája.

“Az erős gazdasági-, valamint a légiközlekedés elérhetősége növekedésének köszönhetően évi hét százalékos növekedést vetítunk előre a kínai piacon. Ez az ország kulcsfontosságú a Boeing számára. Jelenlegi és jövőbeni termékeink lehetővé teszik, hogy eleget tegyünk ügyfeleink egyre növekvő, leghatékonyabb repülőgépek iránti szükségleteinek.” – nyilatkozta Randy Tinseth, a Boeing marketingért felelős alelnöke.

A kínai és belső-ázsiai utasforgalom segít ösztönözni a nagy igényt a keskenytörzsű repülőgépek iránt, mely 2032-ig 3900 repülőgép átadását eredményezheti. Tinseth szerint a 737 NG és a 737 MAX látványos előnyt nyújt üzemanyag-hatékonyság, karbantartási költségek és környezetvédelmi szempontból is.


Ami a Kínából induló és oda is érkező hosszútávú járatokat illeti, a repülőgépgyár előrejelzése évi 7.2%-os növekedést vár. Ez a növekedés 1140 repülőgép iránti igényt jelent, mely érinti a 747-8I, a 777 és a 787 Dreamliner szélestörzsű repülőgépeket.

“Ahhoz, hogy a hosszútávú járatok nemzetközi piacán versenybe szálljanak, kínai ügyfeleink nemzetközi hálózatuk és kapacitásuk növekedésére, valamint az erőforrások építésére összpontosítanak. Ezek az irányvonalak határozzák majd meg a piaci igényt a repülőgépek iránt, melyek nagy hatékonyságúak, alacsony üzemeltetési költségekkel és környezetvédelmi szempontból korszerű technológiákkal rendelkeznek, illetőleg nagyszerű utasélményt is kínálnak. Hisszük, hogy vállalatunk jelenlegi és jövőbeni szélestörzsű repülőgépcsaládjai tökéletesen igazodnak ezekhez az igényekhez.” – tette hozzá Tinseth.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!