Új arculatot mutatott be a PIA, Pakisztán nemzeti légitársasága.

A Pakistan International Airlines (PIA) modernizálta logóját és repülőgépeinek festését is. 

Forrás: PIA

Az új arculatban a zöld és kék színek dominálnak fehér alapon. A nemzeti zászló a repülőgépek függőleges vezérsíkjáról a repülőgép orr részére került át. A repülőgépek törzsének első részén nagy méretű feliratokkal kapott helyet a légitársaság nevének rövidítése (PIA) angol és mellette urdu nyelven.

A repülőgép farok részére és függőleges vezérsíkjára az ország nemzeti állatának számító Markhor, azaz csavart szarvú hegyi kecske képét festik fel. A motívum -mely új elem az arculatban – a hajtóműveken is visszaköszön.

A380-ason a PIA új festése?

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság új arculatát bemutató hivatalos videó végén az új festés egy Airbus A380-ason jelenik meg, annak ellenére, hogy a cég nem üzemelteti ezt a típust. Nem tudjuk, hogy ez jelent-e valamit, vagy sem nyilván nem véletlen.

Jelenleg legalább két Airbus A380-as vár újabb üzemeltetőre. Mint ismert a Singapore Airlines négy A380-asát adta vissza a lízingcégnek a tíz éves bérleti periódus lejártát követően. Eezek közül két A380-ast a héten megjelent hírek szerint a portugál wet-lease specialista Hi Fly vesz bérbe.