A Malév új poggyász szabályzatot vezet be a 2011. október 30. után vásárolt jegyekre vonatkozóan, amely a feladott poggyászok tekintetében a légitársasági gyakorlathoz igazodik, míg a kézipoggyászok vonatkozásában az utazási komfort növelésére koncentrál. A megújult szabályzat szerint a légitársaság nem csupán súlyban határozza meg a feladandó poggyászra vonatkozó előírásokat, hanem darabszámban és méretben is.

Az új szabályozásban a legfontosabb újdonság, hogy a Malév utasai turista osztályon egy darab 23 kg súlyú poggyászt adhatnak fel díjmentesen, melynek ún. összmérete nem haladja meg a 158cm-t (az összméret a poggyász magasságának, szélességének és hosszúságának összege). A gyakorlatban az új szabályozás alig jelent változást, hiszen az utazóközönség döntő többsége eddig is személyenként egy poggyászt adott fel a megadott súlyhatáron belül. A Malév által díjmentesen biztosított 23 kg-os súlykeret nagyon népszerű az utasok körében szemben például a diszkont légitársaságok által ajánlott előnytelenebb konstrukcióval. Amennyiben az utasok további csomagot kívánnak feladni, azért a légitársaság ún. extra poggyász díjat számol fel, amely 60 euró (23 kg-os súlyhatárig).

A túlsúly-szabályozás is egyszerűsödik; megszűnik a kilónkénti túlsúlydíj, ehelyett egységesen 75 euró túlsúlydíjat kell fizetni a többletsúly mértékétől függetlenül (egy poggyász maximális súlya 32 kg lehet). Az új szabályozásnak köszönhetően pl. már 8 kg túlsúly felett az említett 75 eurós díjszabás a jelenleg érvényben lévő túlsúlydíjnál (80 euró) már kedvezőbb összeget jelent.

Kézipoggyászok esetében egyrészt követve a nemzetközi trendet, másrészt az utazási komfort növelése céljából eszközölt változtatásokat a Malév. Annak érdekében, hogy a fedélzeten minél kevesebb súly és csomag legyen, a légitársaság 8 kg-ban maximálja a kézipoggyászok összsúlyát a turista utasok számára. A business osztály utasainak továbbra is 18 kg a felső határ, amely a légiközlekedési tendenciát tekintve mindenképp kiemelkedőnek számít. A Malév az újításokkal azt szeretné elérni, hogy az utasok valóban csak a legszükségesebb tárgyakat vigyék magukkal a fedélzetre, növelve ezzel az utazás komfortérzetét, gyorsítva az utas-biztonsági vizsgálaton történő áthaladást, valamint a repülőgép fedélzetére történő be és kiszállás időtartamát.

A Malév megújított poggyász szabályzata egyszerűbbé és komfortosabbá teszi az utazást, valamint átláthatóbbá a többletdíjak számítását, melyek mértéke számos más légitársaságokhoz hasonlítva sokkal kedvezőbb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság új poggyász szabályzatáról további információ a malev.hu weboldalon olvasható.

2011. 10. 24 – Forrás: Malév.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!