Párizsban, az International French Travel Market (IFTM) idei évi turisztikai és utazási kiállításán mutatta be legújabb kabintermékeit az Air France. Első ízben az új Economy és Premium Economy szolgáltatások kerültek terítékre, de a jövő év elején a Business és a La Premiére első osztály is ismerteti frissítéseit. Az első megújult fedélzettel közlekedő hosszú távú Air France járat 2014 nyarán debütál.

Megújulnak az Air France hosszú távú járatainak fedélzeti szolgáltatásai. A francia légitársaság jövő nyártól 44 darab Boeing 777 típusú szélestörzsű utasszállító repülőgépét újítja fel a kabinbelsőt illetően, hogy még korszerűbb és kényelmesebb kiszolgálást tudjon nyújtani utasai számára. Ehhez csaknem 10000 ülést fognak telepíteni jövő év júniusa és 2016 júliusa között.

A turista osztályon vadonatúj, ergonómiailag újratervezett ülésekben lehet helyet foglalni, amelyek az eddigieknél nagyobb lábteret, új párnákat és szélesebb étkezőasztalkát is kínálnak, de nemcsak az ülő, hanem az elektronikai komfort is fejlődik, ugyanis az USB csatlakozót is biztosító elektromos aljzatokon túlmenően külön fülhallgató-tartó is rendelkezésre áll, valamint a fedélzeti magazint, egészségügyi tasakot és a biztonsági tájékoztató kártyát tartalmazó rekesz is bővül, hogy a személyes dokumentumok és egyéb olvasni valók könnyebben elhelyezhetők legyenek.

Az Air France új Economy osztályú ülései. (Fotó: Air France)


A prémium turista osztályon maradnak a 2009-ben bevezetett ülések, de finomítanak a hozzájuk kapcsolódó elérhető szolgáltatások körén, így például változatosabb pozíciókba lesz állítható a lábtartó és itt is újabb üléspárnák járnak a hosszú utak során.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindezekhez fűződően a fedélzeti szórakoztató rendszer is előrébb lép. Mindkét turista osztályon az eddigieknél nagyobb átmérőjű, nagyfelbontású HD érintőképernyőn keresztül lesz elérhető a programcsatornák tekintetében is tovább szélesedő repertoár. A hagyományos turistán 23, míg a prémiumon 30.5 centiméteres az ülés háttámlájába integrált monitor.

A fedélzeti ellátmány pedig egy második melegétel, valamint jégkrémet is magába foglaló desszert választékkal gyarapodik. Külön figyelmesség a családosoknak, illetőleg a kisgyermekekkel és csecsemőkkel utazóknak a külön a kicsiknek válogatott menü, amely repülőgépet formáló evőeszközökkel és egyéb játékos kiegészítőkkel igyekszik felejthetetlené tenni a repülés élményét.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!