A légi utasok jogainak érvényesítésére alapított Flight Refund Kft. európai terjeszkedésbe kezd, miután az első éves kiemelkedően hatékony működésének tapasztalatait felhasználva sikeresen átalakította és új pályára állította a hatalmas légi utazói érdeklődést kiváltó tevékenységét – adta hírül közleményében a cég.

A Flight Refund Kft., átalakította és újraindította hiánypótló online szolgáltatását, amely komoly fejlődési és növekedési lehetőségek előtt áll a most elindított európai piacokon való terjeszkedésben. Ezen fejlődéséhez nélkülözhetetlen tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt időszak 1 éves magyarországi próbaműködése során, amikor sok száz utas kártérítési ügyében járt el. Ezen eljárások számos esetben igazi kihívások elé állították a Flight Refund speciális jogi és légiipari felkészültséggel bíró szakértői csapatát.

A Flight Refund, a Közép és Kelet európai régión belül elsőként, 2012. november 1-én, Magyarországon indított a légi utasok jogainak érvényesítését segítő szolgáltatást. Bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése, vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása esetén a Flight Refund átvállalja a kártérítési folyamat lebonyolítását a kárt szenvedett utazótól, akiknek ilyen esetekben kártérítés járhat.

Tapasztalatok szerint egy kártérítési igény érvényesítése hosszadalmas jogi és adminisztratív folyamat. Ennek lebonyolítása általában nem egyszerű, és a megfelelő jogi képviselet általában elengedhetetlen. Az utasnak viszont nincs más dolga, mint hogy a flight-refund.eu oldalon egy pár perc alatt kitölthető űrlapon a kárigényét bejelentse. A bejelentés és a kártalanítási folyamat az utas részéről kockázatmentes, mivel az utasnak kizárólag sikeres végkimenetel esetén kell sikerdíjat fizetnie. A kártérítés mértéke különböző feltételektől függően, akár 600 euro is lehet utasonként. Ez egy négytagú család esetében akár félmillió forintot is jelenthet, készpénzben.

A fejlesztéseknek köszönhetően az alapítók sikerrel igazoltak le egy légi idegenforgalmi iparági veteránt, Csuhaj Miklóst, aki a társaság ügyvezetője lett. Csuhaj, aki korábban többek között az egyik vezető repülőjegy-foglalási rendszer, a Worldspan Hungary country managere volt, a Flight Refund Kft. vezetőjeként a hároméves európai terjeszkedési stratégia végrehajtásáért felel majd. „A légi utasok jogainak védelme egy méltatlanul mellőzött területe az iparágnak. Nagy örömömre szolgál, hogy egy magyar start-up stratégiai vezetőjeként ilyen fontos cél szolgálatába állíthatom eddigi tapasztalataimat, és hogy ezt a kitűnő és hiánypótló szolgáltatást más európai piacokon is népszerűsíthetem.”- mondta el Csuhaj Miklós a Flight Refund Kft. új ügyvezető igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!