Kivonja mind a hét darab Embraer E-190-es repülőgépét az osztrák diszkont légitársaság, a FlyNiki a téli időszakban és helyettük az Air Berlin-től vesz majd át Airbus A320-as gépcsaládból származó repülőgépeketírja cikkében az ATW online szakportál.

“2013-ban 4 A321-es, 6 db A319-es és 13 db A320-as típusú repülőgépet fogunk üzemeltetni, ez az ülés-számot tekintve 2%-os kapacitás-növekedést fog jelenteni.” – mondta el Christian Lesjak a cég igazgatója az ATW-nek. Az A320-asok közül három darab újonnan az Airbus gyárból érkezik majd a légitársasághoz.

A FlyNiki pozitív pénzügyi eredményeket vár az idei évre, az elmúlt évi 4,5 millió utashoz képest idén 5 millió utast szállítottak. Paul Gregorowich, az Air Berlin pénzügyi igazgatója szerint az Embraer E190-es repülőgépek az Air Berlin csoportnál maradnak.

Az igazgató nem zárta ki azt sem, hogy az Air Berlin flottájába 2015-ben érkező Boeing 787 Dreamliner gépekből néhányat a FlyNiki hálózatában üzemeltetnek majd. Az Air Berlin összesen 15 db 787-est rendelt és további 15 repülőgépre szerzett opciós jogot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jellegzetes leszállás közbeni állásszöggel érkezik a FlyNiki Embraere


Hamarosan az Airbus-okról is eltűnik a FlyNiki szemet gyönyörködtető, különleges festése, ugyanis a cég az Air Berlin színeit veszi át. Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!