Sajtóértesülések szerint három érvényes ajánlat is érkezett a tizenharmadik alkalommal eladásra kínált egykori Malév CRJ-200-as regionális repülőgépre.

HA-LNA (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

HA-LNA (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Úgy tűnik, hogy a tizenharmadik alkalommal végre elkel a Malév-flotta utolsó repülőgépe.

Az egymillió euróért – mintegy 311 millió forint – hirdetett gépmadár eddig ugyanis senkinek sem kellett, igaz korábban ennél sokkal többet kértek érte – írja cikkében a napi.hu.

A mostani kísérlet sikeres volt, három érvényes ajánlat is érkezett a felszámolóhoz.

A legtöbbet egy magyar cég kínálta, 230 millió forintot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A másik két ajánlat is érvényes volt, ám jóval kevesebbet adtak volna a gépért. A szerződés előkészítése még tart a napi.hu információi szerint.

Az idén 13 éves, kéthajtóműves regionális utasszállító évek óta a ferihegyi betonon áll, így elméletileg jó állapotban van – eddig ugyanis alig 15 ezer órát repült. Az ötvenszemélyes, HA-LNA lajstromjelű, Bombardier CRJ200ER típusú gép ismételt forgalomba állítása a becslések szerint 600-800 millió forintba kerülhet. Ha pedig az új tulajdonos komoly átalakítást akar a gépen elvégezni, az további százmilliókba kerülhet.

Így a repülőgép-alkatrészekkel és felszerelésekkel együtt 311 millióért hirdetett repülő már kifejezetten drágának számít. Lapunk információi szerint korábban szóba került, hogy a gépet a magyar légierő állományába “sorozzák”, így a magas fenntartási költségeket a hadi kiadások közé lehetett volna elrejteni, ám végül nem ez a megoldás győzedelmeskedett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!