Megkapta a szükséges hatósági engedélyeket a Bombardier, így már semmi akadálya annak, hogy az új CSeries első példánya először a levegőbe emelkedhessen.

„A mai napon, az engedélyek átvételét követően már nagyon közel állunk ahhoz, hogy az FTV-1-es tesztrepülőgép végrehajthassa első repülését. Ez hatalmas mérföldkő lesz a gyárunk történelmében és nagy változásokat fog eredményezni az iparágban is.” – mondta el Mike Arcamone, a Bombardier gyár vezérigazgatója.

Arcamone hozzátette, hogy a tesztpéldánynak még át kell esnie egy nagy sebességű gurulópróbán, valamint több, apróbb vizsgálaton úgy, mint a futóművek működésének tesztelésén is.


A Kanadai Közlekedési Hatóság (Transport Canada) megerősítette, hogy augusztus 29-én vizsgálták felül a Bombardier által beadott kérelmet az első repüléshez.

Az első CSeries személyzete Chuck Ellis, kapitány, Andy Litavniks, elsőtiszt, valamint Andreas Hartono, fedélzeti mérnök lesznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az FTV-1 július 22-én gurult ki a hangárból, augusztus 16-án pedig megkezdődtek az alacsony sebesség mellett lvégzett földi gurulópróbák.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!