A British Airways lesz az első európai légitársaság, amely Airbus A380-ast és Boeing 787-est is üzemeltet flottájában. Az első két Dreamliner június végén, míg az első Superjumbo július elején csatlakozik a flottához.

Bejelentette a British Airways, hogy mely napokon készül átvenni legújabb nagyteljesítményű utasszállító repülőgépeit: Az első Boeing 787-8-as júnus 26-án, a második rögtön másnap, június 27-én érkezik Nagy-Britanniába. Az idei párizsi légi szalon egyik fő attrakciójának számító első British A380-800-as pedig július 4-én repül üzemeltetőjéhez, de a második Superjumbora sem kell sokat várni, annak átvétele ugyanis szeptemberre van előjegyezve.

A British Airways nagyon büszke arra a vezető szerepre, amely ennek a két típusnak az európai bevezetésével jár – nyilatkozta Keith Williams, a légitársaság vezérigazgatója. Ezeknek az izgalmas gépeknek az átvétele új fejezetet nyit a British Airways történetében – tette hozzá.

Jelenleg egyetlen légitársaság van, amelynek flottájában a Britishéhez hasonlóan mind a B787-es, mind az A380-as egyszerre megtalálható, mégpedig a China Southern Airlines, amely június 1-jén vette át első Dreamlinerét. A brit üzemeltetők sorában egyébként a Thomson Airways az első, amely B787-essel rendelkezik. A charter légitársaság első gépe (G-TUIA) május 31-én érkezett Manchesterbe.

Érthető a brit légitársaság vezetőjének öröme, hiszen az égi és földi szolgáltatásokat, az infrastruktúrát és nem mellesleg a flottát is érintő 5 milliárd fontos beruházási program most érkezett el arra a meghatározó pontra, amikor a legújabb típusok első példányai megjelennek a gépparkban.

A British Airways 12 darab A380-800-ast és 24 darab Boeing 787-est rendelt. Ezek, és a még 6 darab B-777-300ER közül 22 gép fog érkezni a flottába 2014 nyaráig bezárólag, tehát az elkövetkező egy évben igencsak sok új repülőgépet köszönthetnek a brit nemzeti légitársaságnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így készültek: Gyártósoron a British Airways első két Dreamlinere. (Forrás: British Airways)


A British Airways jelezte, hogy a személyzet gyakorlatszerzése érdekében két vadonatúj típusát először kiképző programba bocsátja, amelynek része lesz a korábban már beharangozott rövid hatótávú, Európán és Nagy-Britannián belüli útvonalak teljesítése is.

A háromféle komfortosztályon összesen 214 (35/25/154) üléssel berendezett Boeing 787-8-as desztináció-terveit és a vonatkozó jegyértékesítés kezdetét egyelőre nem ismertette a British Airways, azt későbbre ígérték, de a négy komfortosztályon összesen 469 (14/97/55/303) üléses A380-asról tudvalevő, hogy először október 15-én Los Angelesbe, majd november 15-től Hong Kongba áll hosszú távú menetrendszerű forgalomba a londoni Heathrow-ról. Az eddig kiszivárgott hírek szerint ezt megelőzően Madridba és Párizsba teljesíthet rövidtávú, bevezető járatokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!