Ma először teljesített menetrendszerinti járatot Airbus A380-as utasszállító repülőgép Spanyolországba. Az Emirates Superjumbója a katalán fővárosban, Barcelonában tette tiszteletét.

Február 24-én, vasárnap landolt először menetrendszerűen érkező Airbus A380-as (A6-EDX) óriásgép spanyol repülőtéren. Az Emirates légitársaság még tavaly év végén jelentette be, hogy a 2013-as évben előreláthatólag két alkalommal, a február 24-i, valamint március 1-jei barcelonai járatait a szokottnál nagyobb, Airbus A380-800 típusaival teljesíti.

A Boeing 777-300ER típuscseréjét az idei Mobile World Congress által generált utasforgalom miatt találta szükségesnek az Emirates. A FlyNews spanyol légiközlekedési hírportál információi szerint ez alkalommal más légitársaságok, mint a Qatar Airways, valamint a Turkish Airlines is nagyobb teljesítményű típust állít menetrendbe. A spanyol repülőgépfotósok örömére a dohai légitársaság Airbus A330-as helyett Boeing 777-300-assal, míg a törökök nemzeti légitársasága keskenytörzsű Airbus helyett A330-assal érkezik Barcelonába.


Airbus A380-as korábban járt már Spanyolországban: A Lufthansa európai körútja keretében az Ibériai-félszigeten is bemutatta legnagyobb utasszállító típusát, sőt a sevillai Airbus Military bázison is vendégeskedett berepülési programban résztvevő Superjumbo, de most először jár menetrendszerű járaton ez a típus spanyol célállomásra.

Az idei évben ráadásul további A380-asok is várhatók Spanyolországba, mivel a British Airways tervei szerint Madridba teljesítene gyakorló járatokat a nyáron átvett első Superjumbóval, valamint az Emirates is fontolgatja a típus menetrendszerű forgalomba állítását Dubai és Madrid-Barajas között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!