Egy Eurofighter Typhoon vadászgép kíséretében szállt le a manchesteri repülőtéren a Qatar Airways A7-AEH lajstromú Airbus A330-300 típusú utasszállítója kedden, miután a pilóták jelezték, hogy robbanószerkezet lehet a fedélzeten.

Az A7-AEH lajstromjelű Airbus repülőgép a landolás után. (Fotó: Reuters) | © AIRportal.hu

Az A7-AEH lajstromjelű Airbus repülőgép a landolás után.
(Fotó: Reuters)

A BBC brit közszolgálati tévé jelentése szerint a repülőtéri hatóságok a leszállást követően elvezettek egy férfit a gépről, akit robbantással való valótlan fenyegetés gyanújával vettek őrizetbe.

Nem sokkal később a gép többi utasa is elhagyhatta az Airbus A330-as utasszállítót. A gép leszállása után a hatóságok azt mondták, „teljes vészhelyzetként” kezelik az esetet, bár nem tudják, hogy valós-e a fenyegetés.

A BBC a gép utasai által a Twitterre és más internetes közösségi oldalakra feltöltött üzenetek alapján azt jelentette, hogy a fedélzeten tartózkodók csak a leszállás után, az internetről tudták meg, hogy mi történt. Egyes utasok azt írták, megrémültek, amikor meglátták, hogy egy vadászgép kíséri őket, de azt senki sem közölte velük, hogy ennek mi az oka.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A7-AEH lajstromjelű gép egyébként a légitársaság Doha – Manchester útvonalát teljesítette, így a járat az eredetileg tervezett célállomáson landolt, annyi különbséggel, hogy a Brit Királyi Légierő (RAF) egyik Eurofighter Typhoon típusú vadászbombázója kísérte le.

A manchesteri repülőteret nagyjából fél órára lezárták az eset miatt, de már újraindult a légi forgalom.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!