A Boeing, az International Lease Finance Corporation (ILFC) és az Aeroméxico együtt ünnepelték a mexikói légitársaság első 787-8 típusú Dreamlinerének átadás-átvételét. Az Aeroméxico összesen 19 darab Boeing 787-est rendelt magának.

Megérkezett Mexikóba az Aeroméxico légitársaság első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépe. A csütörtökön tartott everetti átadó ünnepséget követően az N961AM lajstromot viselő első mexikói Dreamliner másnap szállt fel és vette útját új bázisa, Mexikóváros nemzetközi repülőtere felé.

Andres Conesa, az Aeroméxico vezérigazgatója a mexikói repüléstörténet mérföldkövének nevezte az első Dreamliner átvételét.

A SkyTeam légiszövetséget erősítő közép-amerikai légitársaság összesen 19 darab Dreamlinert rendelt flottája számára. Az ILFC finanszírozási konstrukciójában érkező 5 darab 787-8-as mellett a tavalyi évben 10 darab hosszított törzsű 787-9-esre is igényt formált az Aeroméxico. A SkyTeam jelenleg 19 teljes jogú tagot számláló táborában eddig egyébként egyetlen légitársaságnak, a China Southern Airlinesnak volt Boeing 787-ese.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az everetti átadó ünnepség. (Fotó: Boeing – Aeroméxico)


A mexikóiaknál elsőként forgalomba álló Dreamliner típus fedélzete kétféle komfortosztályt kínál: 32-en az üzleti, míg 211-en a turista osztályon foglalhatnak helyet. A Boeing 767-200ER típusok váltására érkező 787-8-asokat az útvonalhálózat észak-amerikai, ázsiai és európai célállomásaira kívánja közlekedtetni a légitársaság.

A korábban közölt ütemterv szerint az első Dreamliner október 1-jén, először belföldi járatokon kezdi meg kereskedelmi működését, majd október 14-én indul az első hosszú távú járat, Mexikóváros és Tokió között. A flotta második Boeing 787-esét pedig várhatóan szeptemberben adja át az ILFC, amellyel kezdetét veszi a párizsi és New York-i járatok Dreamlinerrel való üzemeltetése is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!