Megkapta a Mexikói Légügyi Hatóság típusengedélyét a Sukhoi Superjet 100 típusú regionális utasszállító repülőgép – adta hírül mai közleményében az orosz repülőgépgyár.

Április 16-i keltezéssel bocsátotta ki a Sukhoi Superjet mexikói üzemelését engedélyező tanúsítványát a Dirección General de Aeronáutica Civil. A Mexikói Légügyi Hatóság típusengedélye a Superjet 100-95B variánsára érvényes.

A típusengedély szerint a Sukhoi Superjet megfelel a Mexikói Légügyi Hatóság előírásainak, amely értelmében az orosz gyártmány korlátozás nélkül üzemelhet és vehet részt a közép-amerikai ország légiközlekedésében.

A mexikói Interjet 2011 januárjában írt alá megrendelési szerződést a típusra. A low-cost modellben működő légitársaság 15 darab Sukhoi Superjet 100-95B típusú repülőgépet rendelt, amelyet további 5 gépre szóló opciós vásárlással is kiegészített.

Az Interjet lesz Latin-Amerikában az első légitársaság, amely szolgálatba állítja a Superjetet. Az első repülőgépet az idei év végén vehetik át a mexikóiak, akik 98 üléses kabinkonfigurációval rendelték a típust.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Interjet egyik Airbus A320-asa és a Sukhoi Superjet 2011-ben Mexikóban (Fotó: SCAC)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!