A MouldTech Systems Kft. együttműködési megállapodást kötött a világ egyik piacvezető drónfejlesztő vállalatával, a francia Drone Volttal, ezzel lendületet adva az európai precíziós mezőgazdaságnak.

A zalaegerszegi cég lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a Drone Volt vezető nélküli repülő eszköze, a Hercules H20 kizárólagos hazai forgalmazója a jövőben a MouldTech Systems lesz, a magyar vállalat szabadalma alapján speciálisan erre a járműre kifejlesztett precíziós szórófejjel pedig különleges növényvédelmi szolgáltatásokat indítanak.

A két cég a jövőben együtt szolgálja ki a piaci igényeket: partnereik és vásárlóik visszajelzései alapján közösen fektetik le a mezőgazdasági drónok új generációjának alapjait.

A MouldTech Systems 2022-től zalaegerszegi gyárában a francia nagyvállalat licensze alapján drónok gyártásba kezd, emellett drónpilóta képzést és járműtesztelést tervez a DroneMotive kompetencia-központban.

Forrás: MouldTech Systems Kft.

A MouldTech Systems a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel az intézményben folyó, mezőgazdasági drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések minden igényt kielégítő minőségbiztosítása és validálása érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A WohnderJet Agro H20 komplex, az agrárium számára kidolgozott rendszer része, amelyhez egy multispektrális vizsgálatot végző drón és egy teljes mobil munkaállomás is tartozik. Központi eleme a magyar szabadalom által óvott innováció, a WohnderJet permetezőfej, amelynek működése a szabályozott cseppképződés-technológia (CDA) tökéletesítésén alapul. Segítségével drasztikusan csökkenthető a környezetbe jutó, hosszabb távon gyakorta károsnak bizonyuló növényvédő szerek mennyisége, miközben jelentősen növelhető a gazdaság ráfordítás-megtérülési mutatója és vízgazdálkodásának hatékonysága.

A drónos permetezés sajátos tulajdonságaiból adódóan teljesen megszűnik a taposási kár, és az eső okozta (akár többhetes) kényszerű várakozás, valamint az eddig csak körülményesen megközelíthető táblák sem okoznak fennakadást. Ezzel megvalósulhat a precíziós gazdálkodás növényvédelme, ahol a megfelelő szert a megfelelő helyen, a megfelelő időben és a megfelelő mennyiségben juttatják a környezetbe.