Nem túl meglepő, de annál szomorúbb hír érkezett az MH370 katasztrófával kapcsolatban: a hivatalos jelentésben semmilyen feltételezést nem tudtak alátámasztani, és semmilyen új információ sincs.

A hírt először a gépen utazók családtagjai jelentették be, majd a Reuters hírügynökség is megerősítette. Mint írták, a balesetvizsgálók által hétfőn, az MH370-es járatát teljesítő gép eltűnésével kapcsolatban semmilyen okot nem tudtak meghatározni és semmilyen feltételezést nem tudtak alátámasztani.

„A csapat nem tudta meghatározni az NH370-es eltűnésének okát” – mondta Kok Soo Chon, a balesetvizsgáló csapat vezetője sajtótájékoztatón. Hozzátette: csak akkor tudnak mindenre kiterjedő válaszokkal szolgálni, ha előkerül a roncs, amelyt 2014-óta hiába keresnek.

A 2014. március 8-án eltűnt géppel kapcsolatban rendkívül sok teória, konteó, feltételezés látott napvilágot, de egyiket sem lehet hitelt érdemlően bizonyítani, amíg nincsenek meg a roncsok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép 2014. március 8-án tűnt el a radarokról 12 fő hajózó személyzettel 227 utassal a fedélzetén. A 9M-MRO lajstromjelű Boeing 777-es Kuala Lumpur-ból Pekingbe tartott, amikor 40 perccel a felszállást követően eltért a tervezett útvonaltól és déli irányba fordult, majd eltűnt a radarokról. A repülőgép személyzete nem adott le semmilyen vészjelzést, a repülőgép összes kommunikációs rendszerét és transzponderét lekapcsolták.