Újabb hosszú távú járattal bővíti hálózatát az idei évben az Austrian Airlines. Az osztrák légitársaság októbertől a floridai nagyvárosba, Miamiba is kínál közvetlen járatokat. Előtte, júniustól pedig a Baleár-szigetek közül Mallorca és Ibizia után Menorca is felkerül az elérhető célpontok közé.

Az Austrian Airlines egyik Boeing 777-200ER gépe. Ez a típus fog közlekedni Miamiba is. (Fotó: Austrian Airlines) | © AIRportal.hu

Az Austrian Airlines egyik Boeing 777-200ER gépe. Ez a típus fog közlekedni Miamiba is. (Fotó: Austrian Airlines)

Az október 16-án induló miami járaton az Austrian Airlines a legnagyobb szélestörzsű típusát, a Boeing 777-200ER-t állítja szolgálatba, amelyből tavaly június óta már összesen öt darab teljesít szolgálatot a flottában.

A legújabb amerikai útvonal a hét öt napján, hétfőnként, szerdánként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként lesz elérhető. A járat OS097 azonosítóval délelőtt 09:55-kor száll fel a bécsi repülőtérről és délután 15:20-kor érkezik meg Miamiba. Visszafelé OS098 járatszámmal 17:10-kor indul és másnap reggel 08:50-kor van ismét az osztrák fővárosban. A Boeing 777-es a körülbelül 8400 kilométeres távolságot 9 óra 40 perces repüléssel teljesíti.

Az Austrian Airlines tavaly az ötödik Boeing 777-200ER átvételével több hosszú távú járatát is sűrítette, vagy típusváltást alkalmazva kapacitást növelt rajta, így került sor például május 1-jétől Chicago mindennapossá tételére, valamint júliustól a napi washingtoni járaton a 767-es helyett a nagyobb 777-es rendszeresítésére. A légitársaság figyelme ugyanakkor nemcsak a menetrendre és az elérhető célpontokra fókuszált, hanem a szolgáltatás színvonalára is, mivel minden szélestörzsű gépük fedélzetét teljesen felújították.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miami, New York, Newark, Washington D.C., Chicago és Toronto városai után a hatodik célpontja lesz az Austrian Airlinesnak az amerikai kontinensen.

Az Austrian jelenleg 16 darab Bombardier Q400-assal rendelkezik. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Austrian jelenleg 16 darab Bombardier Q400-assal rendelkezik. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A nyári menetrend másik újdonsága egy európai, mediterrán célpont, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetek közül Menorca, amely június 20-tól része a hálózatnak.

A hetente egyszer, szombatonként igénybe vehető járatot a flotta turbolégcsavaros típusával, a Bombardier Q400-assal fogja üzemeltetni az Austrian Airlines, amely Bécsből 2 óra 35 perces repüléssel éri el a sziget repülőterét.

Menorcával, amely szeptember 19-ig szerepel a menetrendben az Austrian Airlinesnak nyolc célpontja lesz Spanyolországban. Ezek Mallorca, Menorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote, Las Palmas, Fuerteventura és Barcelona.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!