A Farnair Europe vállalat összesen 8 darab teherszállításra alkalmas Boeing 737-es repülőgépet tervez szolgálatba állítani. Az első példány egy fotó tanúsága szerint már meg is érkezett Miamiba, ahol az amerikai Aeronautical Engineers (AEI) cég fogja elvégezni a szükséges átalakításokat.

Az utasszállítóból átalakított repülőgépek, melyekből először csak 4 darab csatlakozik biztosan a flottához, a Farnair Hungary leányvállalatnál lesznek bejegyezve, így a Boeingekre magyar felségjelzés fog kerülni.

A “HA”-val kezdődő lajstromozás azonban nem vonzza maga után azt, hogy a 737-esek Budapesten fognak állomásozni, ugyanis a légitársaság már rendelkezik kisebb, de hazai lajstromba vett járművekkel, amelyek csak nagyon ritkán fordulnak meg Ferihegyen.

Korábbi információk alapján pedig a légitársaság immáron nemcsak Európát szeretné lefedni, hanem távolabbi desztinációkra is szeretnének repülni, amihez tökéletes partnernek bizonyul a már bizonyított keskenytörzsű Boeing típus.

A korábban a Skynet Asia légitársaságnál szolgálatot teljesítő Boeing 737-400-as 1996-ban gördült le a gyártósorról, utána pedig a China Airlineshoz került. A Skynet Asia 2005-ben vette át a repülőgépet és 150 üléses konfigurációban üzemeltette azt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kabin teherszállításra alkalmas átalakítása a tervek szerint novemberig tart és várhatóan ugyanabban a hónapban a Farnair már át is veheti a gépet, amelynek nagy valószínűséggel a HA-FAT lajstromjelet fogja a hatóság kiutalni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!