Mianmar legnagyobb gazdasági központjába, Rangunba nyitott járatot a Qatar Airways. Az új célállomás fontos része annak a délkelet-ázsiai útvonalhálózat fejlesztési programnak, amelyet a légitársaság folytat.

Rangun, Mianmar gazdasági központja, a Qatar Airways ASEAN (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) régióban található tízedik célállomása, amely a dohai repülőtérről ezentúl közvetlen járattal elérhető.

A Qatar Airways korábban már működtetett járatot a városba, de 2008 januárjában felhagytak az útvonallal. 2012 októberétől azonban heti három alkalommal lesz közvetlen összeköttetés Katar fővárosa, Doha és Rangun között.

A járatokat a légitársaság megnövelt hatótávú Airbus A319 típusú repülőgépei teljesítik. Ez a géptípus, akárcsak a többi a flottában kétosztályos fedélzettel rendelkezik és összesen 110 utas szállítására alkalmas (ebből 8 ülés business osztályú).

Az újranyitó járat fedélzetén a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker is jelen volt, akit magas rangú küldöttség fogadott a ranguni nemzetközi repülőtéren. Az első járatot teljesítő repülőgépet a helyiek vízsugaras köszöntéssel várták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első járatot az A7-CJB lajstromú Airbus A319-111LR típus teljesítette (Fotó: Qatar Airways)


A ranguni visszatérést Akbar Al Baker vállalata egyik legfontosabb idei járatnyitásának értékelte. Mianmart nemcsak turisztikai szempontból, hanem egyre növekvő gazdasági jelentőségénél fogva is lényeges desztinációnak tekinti a vezérigazgató.

A dohai összeköttetés révén pedig a mianmariak számára is elérhetővé válik a Qatar Airways folyamatosan növekvő útvonalhálózata. A katari fővároson keresztül, több, mint 90 európai, közel-keleti, afrikai és amerikai (beleértve Észak- és Dél-Amerikát) városba is el lehet jutni.

A Qatar teljes útvonalhálózata jelenleg 119 célállomást kínál, amelyet 111 repülőgépből álló flottával teljesítenek. Mind a két adat folyamatosan növekszik, hiszen a vállalatnak több, mint 250 milliárd dollár értékben van érvényes repülőgép rendelése a legmodernebb Boeing és Airbus típusokra, valamint az útvonalhálózat is hamarosan újabb, a közeljövőben többek között belgrádi (november 20-tól) és varsói (december 5-től) desztinációkkal bővül.

Akbar Al Bakert köszönti U Myint Swe, a Ranguni Regionális Kormány miniszterelnöke (Fotó: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!