Három Michelin csillagos mesterszakács, Régis Marcon és Anne-Sophie Pic egyedi ételkreációi várják februárban a La Première és Business osztályok hosszú távú járatainak utasait. A menüsor élményét a neves designer, Jean-Marie Massaud által tervezett vadonatúj, elegáns étkészlet fokozza.

Fotó: Air France | © AIRportal.hu

Fotó: Air France

Régis Marcon egy új előételt és öt különböző főételt alkot a La Première utasoknak. A francia konyha hagyományaira fókuszálva a mesterszakács többek közt olyan alapanyagokat használ majd a főzéshez, mint: harcsa, rák, kucsmagomba, zöld lencse.

Ízek és illatok felsőfokon Anne-Sophie Pic-től

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miután decemberben Anne-Sophie Pic fogásai a La Première osztályon nagy sikerrel debütáltak, az együttműködés folytatódik. A szakács ezúttal öt vadonatúj főételt kreált a Business osztály utasainak. Az ízek kombinációja felülmúlhatatlan, a séf az erőteljes aromákat vegyítette a legfinomabb illatokkal. A kínálatban: sült borjú quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, vagy enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel csak néhány, amit az utasok az elkövetkezendő hat hónapban élvezhetnek. Februártól kínálja a légitársaság Anne-Sophie Pic ételeit a Párizsból induló járatokon. A különlegességeket havonta kétszer cserélik.

Az új étkészlet. (Fotó: Air France) | © AIRportal.hu

Az új étkészlet. (Fotó: Air France)

Új étkészlet emeli a fogások fényét

A Michelin-csillagos fogásokat egyedi tervezésű, különleges étkészleten szolgálják fel. Az Air France a neves francia dizájnert, Jean-Marie Massaud-t kérte fel a munkára. A készlet 40 különböző darabból áll, köztük pezsgőspohár, Bernardaud porcelán tányérok, és Christofle evőeszközök. A designer még arra is figyelt, hogy az Air France szimbólumát, a szárnyas csikóhalat is megjelenítse. 2015 februárjától a Business kabinban is elérhető a Jean-Marie Massaud által kreált étkészlet.

Régis Marcon
A sztárszakácsot az 1995-ös évi Bocuse d’Or-on fedezték fel, azóta három Michelin csillaggal is díjazták. Külön irányzatot képvisel a a francia kulinária világában.

Anne Sophie Pic
Az egyetlen francia női szakács, aki három Michelin csillaggal rendelkezik, valamint 2011-ben a világ legjobb női szakácsának is megválasztották. Konyhájára az ízek és aromák keveredése a jellemző.

Jean-Marie Massaud
A francia dizájner a világ minden táján ismert, elismert. A legnevesebb párizsi dizájniskolában végzett, munkáit az elegáns arányok jellemzik

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!