Két új bázis megnyitását is bejelentette a Wizz Air: a milánói Malpensa repülőtéren és Lárnakában hoz létre állomáshelyet a diszkont cég júliusban.

Váradi József vezérigazgatója milánói sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy több mint két évnyi tárgyalás után bázist nyit a lombard nagyvárosban a cég.

A Wizz Air öt repülőgépet telepít Milánó-Malpensára, és megduplázza ottani jelenlétét: az eddigi 21 útvonal mellé 20 újabbat nyit.

Ezek naponta, vagy hetente háromszor, viszont többnyire csak a nyári menetrendi időszakban közlekednek. A vezérigazgató szerint az utasszám várható növekedésével több közülük egész évben is üzemelhet.

Fotó: AIRportal.hu

Malpensáról új Wizz-járat lesz London-Lutonba, Eindhovenbe, Mahónba, Tenerifére, Gran Canariára, Fuerteventurába, Valenciába, Lisszabonba, Portóba, Rejkjavíkba, Tel-Avivba, Pristinába, Tallinba, Athénba, Thesszalonikibe, Santorinire, Rodoszra, Korfura, Zákinthoszra és Marrákesbe. Ezek július 1-jétől augusztus elsejéig fokozatosan indulnak el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató azt mondta, ki szeretnék használni, hogy átrendeződik a légiközlekedési piac, és a milánói repülőtér bár jól kapcsolatokkal rendelkezik, jó lehetőségeket is rejt a Wizz Air számára. Váradi közlése szerint több éve kezdődött a tárgyalás a felek között az állomáshely megnyitásáról.

Hozzátehetjük: ez most a Wizz Airnek nagyon jól jön, mert így a nagyobb központokból át tud helyezni olyan gépeket, amelyeket ott nem tud használni, az olasz piacon viszont szükség lenne rá.

Fotó: AIRportal.hu

Más új bázist is alapít a légitársaság, szintén júliusban a ciprusi Lárnakán ugyancsak állomáshelyet nyit a cég. Váradi az ottani bejelentésen elmondta: két repülőgép települ a nyaralóhelyre, és 11 új járatot indít onnan a Wizz Air, Turkuba, Szucsávába, Thesszalonikibe, Athénba, Wroclawba, Salzburgba, Koppenhágába, Billundba, Dortmunba, Memmingenbe és Karlsruhéba is közlekedik majd.