New York-i járatot nyit Milánóból és ezzel beszáll az európai, illetőleg az amerikai légitársaságok transzatlanti utasokért folytatott piaci versenyébe az Emirates.

Nagy teljesítményű Boeing 777-300ER típusával október 1-jétől, meghosszabbítva milánói járatát New Yorkot is elérhetővé teszi utasai számára az Emirates. A fedélzetén 8 első (First Class), 42 üzleti (Business Class) és 310 turista (Economy Class) osztályú ülést kínáló 777-esek a hét minden napján közlekedni fognak a New York-i John Fitzgerald Kennedy repülőtérre.

Emirates Boeing 777-300ER. A konkurens légitársaságok mind kisebb típussal üzemeltetik az útvonalat. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Emirates Boeing 777-300ER. A konkurens légitársaságok mind kisebb típussal üzemeltetik az útvonalat.
(Fotó: AIRportal.hu)


Az Emirates 2004 óta üzemeltet járatot New Yorkba. A társaság Airbus A380-as óriásgépei naponta kétszer repülnek Dubai – New York közvetlen útvonalon, de októbertől már Milánón keresztül is igénybe vehető lesz a New York-i célállomás.

Az olasz Alitalián kívül jelenleg két amerikai légitársaság, a Delta Air Lines, valamint az American Airlines repül Milánó és New York között. Az Emirates ezen konkurensek közé ékelődve indítja új járatát. Az előkelő utasok körében biztos előnnyel, hiszen az útvonalon egyik említett légitársaság sem kínál gépei fedélzetén első osztályú (First Class) szolgáltatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!