Feljelentést tett márciusban a Malév vezérigazgatója, Martin Gauss a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) ismeretlen tettes ellen, a 2007-ben megkötött, a légitársaság számára előnytelen szerződések miatt – erősítette meg a Malév hétfőn a Blikk internetes portálján megjelent hírt.

Az ügyet az az egész légitársaságot érintő átvilágítás tárta fel, amelyet a vezérigazgató még 2009-ben indított. A blikk.hu információi szerint 3,5 milliárd forint értékű visszaélés ügyében nyomoz az NNI. Az internetes portál gyanúsnak tartja, hogy az utasellátás átvilágítására kiírt pályázatot „hihetetlen gyorsasággal”, néhány nap alatt lezárták és információjuk szerint a szolgáltatás ellenértékét a nyertes cég még azon a napon megkapta.

A Malév közleményében emlékeztet arra, hogy Martin Gauss a cégnél zajló átvilágításról még április elején elmondta: „a mostani menedzsment az első, mely igazán elkezdte megtisztítani a szervezetet attól a sok rendetlenségtől, amely előző időszakokból hátra maradt. Az a szervezetet átvilágító audit, amelyet a tavalyi évben indítottam, talált olyan a Malévra előnytelen szerződéseket, melyeket a jelenlegi menedzsment felülvizsgált, hogy a visszaélések lehetőségét megszüntesse.”
hirdetés

Az NNI által vizsgált ügyekben a nyomozásra való tekintettel a Malév nem ad további tájékoztatást.

„Még egyszer mondom, nem kell nagy dolgokra gondolni. Jelenleg én vagyok az egyetlen a cégnél, aki a vizsgálat eddigi megállapításait ismeri, de természetesen folyamatosan tájékoztatom az igazgatóságot, és ők eldöntik, szükségesnek látnak-e egyéb, további jogi lépéseket. A nyilvánosság felé semmilyen kommentárt nem akarok fűzni a találgatásokhoz, és nem fogjuk publikálni sem a megállapításokat. Nem akarom, hogy a Malév a múltjába forduljon, abba ragadjon bele. De még egyszer mondom, eddig semmilyen nagy dolgot nem találtunk, csak olyan kisebb problémákat, amilyenek minden cégnél adódnak.” – nyilatkozta az Indexnek még novemberben Martin Gauss. A Malév vezérigazgatója elmondta, a KPMG-t bízták meg a cég átvilágításával, és már az ősszel is találtak a cég számára előnytelen szerződéseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Index

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!