Naponta lesznek Varsó és Budapest között járatai a Wizz Air-nek, miután a légitársaság mai legfrissebb bejelentése szerint a jövő nyári menetrendben, 2016. május 13-tól az addigi heti hatról heti hétre emeli a járatsűrűséget.

Sharkletes Wizz Air Airbus A320-as leszállás közben Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Sharkletes Wizz Air Airbus A320-as leszállás közben Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A low-cost légitársaság ezzel egyidejűleg még egy gépet, a hatodik A320-asát telepíti a varsói bázisára, amellyel május 13-tól négy új útvonalat nyitnak Aberdeen, Bari, Bristol, Reykjavík városokba, valamint járatsűrítéseket is végeznek.

Budapest mellett London-Luton, Stockholm-Skavsta, Oslo-Torp, Doncaster, Kutaiszi, Birmingham és Catania lesznek több napon elérhetők. Poznanból pedig még idén, december 18-tól elindítják birminghami járatukat, heti kétszeri sűrűséggel.

2016 nyarán két A321-es érkezik Varsóba

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A varsói bázis tervezett járatsűrítései:

Budapest: heti 6-ról 7-re
Birmingham: heti 2-ről 3-ra
Catania: heti 1-ről 2-re
Doncaster: heti 3-ról 4-re
Kutaiszi: heti 2-ről 3-ra
London-Luton: heti 23-ról 26-ra
Oslo-Torp: heti 5-ról 7-re
Stockholm-Skavsta: heti 6-ról 7-re

A Wizz Air az idei év első kilenc hónapjában jelentős, 30%-os forgalomnövekedést tapasztalt az előző évi azonos időszak eredményéhez képest. A légitársaság ezért úgy döntött, a jövő év nyarán két A320-asukat nagyobb utaskapacitású A321-es típusváltozatra cserélik.

A közlemény nem tér ki rá, de idén novemberben, elsőként a budapesti bázisra érkező A321-es típus összesen 230 utas szállítására lesz alkalmas, amely 50 férőhellyel nagyobb a flotta 180 üléses A320-asaihoz képest.

Budapest és Varsó között a Wizz Air-en kívül a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT Polish Airlines üzemeltet még járatokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!