Mini pónit vitt a fedélzetre egy nő az Egyesült Államokban az American Airlines Chicagoból Omahába tartó járatára. A terápiás állat mizéria kezd elharapózni.

A brit Daily Mail egy Twitteren terjedő videó alapján számolt be az esetről. A videót készítő Evan Nowak szerint az eset az American Airlines Chciagóból Omahába tartó egyik járatán történt. Az utasok a beszállítás után egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a fedélzetre egy piros ruhás nő érkezik, méghozzá díszkísérettel: egy mini pónival.

Későbbi felvételek szerint a terápiás állattal nem volt probléma a mintegy másfél órás járat során, hamar elaludt a gazdája ölében.

Ilyen és ehhez hasonló esetek az Egyesült Államokban eddig is voltak, nem egyszer pávát, kacsát, de volt, hogy kengurut vittek magukkal az utasok, mondván az állat érzelmi támogatást nyújt, ergó szolgálatot teljesítenek, akár csak a vakvezető kutyák, bár jogilag nem ugyanabba a kategóriába esnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az erre vonatkozó szabályozást a közlekedési minisztérium hozta meg, az esettel kapcsolatban a CBS hírtelevízióval azt közölték, hogy igyekeznek lehetővé tenni, hogy a legelterjedtebb terápiás állatok (kutya, macska, mini póni) mindenképpen a gazdájukkal utazhassanak. A szabályzat ugyanakkor ennél tágabban fogalmaz: minden olyan állat felvihető a fedélzetre, amely munkavégző állatként van számon tartva.

A légitársaságok azonban gátat szabnának a féktelenné váló mizériának. Miután egy nőt nem engedtek felszállni a terápiás pávájával Amerikában, több légitársaság komoly szabályokat hozott arra nézve, hogy milyen állatok utazhatnak a fedélzeten „emotional support animal”-ként, és melyeket nem fogják felengedni a repülőre, bármilyen papírja is van a gazdájának.