Az eddigi legszélesebb körű tájékoztatást biztosítja utasainak Európa első számú légi közlekedési hálózata, az easyJet. Az új, okostelefonon és a légitársaság honlapján is elérhető Flight Tracker alkalmazásnak köszönhetően az easyJet utasai percről percre friss információkat kaphatnak járatukról, akár még útban a reptérre is. Az easyJet közleménye.

Az easyJet legújabb innovatív fejlesztése, a Flight Tracker lehetővé teszi, hogy az utasok a hagyományos indulási és érkezési adatokon túl a járatukat érintő legfrissebb információkról is tájékozódjanak. Időben értesülve az esetleges időjárási viszontagságokról, sztrájkokról egyszerűen megspórolhatják a reptéri idegeskedést, felesleges kiszállásokat és természetesen az ebből adódó költségeket is. Mivel Flight Tracker a járatokról folyamatosan friss információt biztosít, így nemcsak az utasok, de az otthon várakozó barátok, rokonok is nagy hasznát vehetik az alkalmazásnak.

„A Flight Tracker igazi innovációnak számít a repülés világában, az alkalmazás most már minden easyJet utas számára elérhető a honlapunkon keresztül vagy okostelefonon. Nemcsak az utazók, de a családtagok és barátok is ellenőrizhetik a járatokat, így pontosan tudják, mikor érkeznek szeretteik.” – nyilatkozta Peter Duffy, az easyJet marketing igazgatója.

A nyári csúcsszezon idején a Flight Tracker monitor 214 easyJet repülőgépet követ nyomon, népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy öt hónap alatt 5 millió látogatója és 3,5 millió felhasználója lett az oldalnak. Az easyJet díjnyertes mobilalkalmazását eddig több mint 5,4 millióan töltötték le.

Az easyJet másik, utazást segítő, innovatív eszköze a tavaly év vége óta működő Tervezz Velem, amelynek most az iPad alkalmazása is elkészült. Az egyszerű, térkép alapú keresőmotor segítségével a felhasználó a számára legmegfelelőbb easyJet desztinációkra kereshet rá, mindössze a nyaralás típusát, büdzséjét és az indulási repteret kell megadnia. A Tervezz Velem 14 nyelven, köztük magyarul is elérhető:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyJet mobilalkalmazásáról:
• 2011-ben indult alkalmazást eddig több mint 4,5 millióan töltötték le Android és iPhone operációs rendszerekre.
• Az applikáció lehetővé teszi az utasok számára, hogy repülőjegyet foglaljanak, válogassanak az árak között, de lehetőség nyílik az ülőhely előzetes lefoglalására, a csomag hozzáadására és hotelek kiválasztására is.
• 7 nyelven érhető el: angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul, hollandul és portugálul.
• Az alkalmazás az elmúlt években számtalan elismerést kapott – köztük Travolution Awards legjobb mobilapplikáció díját 2012-ben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!