A repülésrajongók számára igazán kedves üzlettel bővült a héten a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2A terminál tranzit várójának kínálata: megnyitott az első igazi modellbolt, ahol a méretarányos repülőgépek és egyéb kiegészítők szép választéka várja a lelkes gyűjtőket.

Fotó-riportunk a Hangár 2A modellboltról

A nagy nemzetközi repülőtereken nem ritka a repülőgépmodellbolt látványa. Mostantól a Budapestről utazóknak is adott a lehetőség modellek vásárlására.

A kínálat széleskörű: a jól ismert Herpa, Lupa gyártmányok mellett különleges, nagyméretű modellek is vásárolhatók az ízlésesen berendezett üzletben.

A különlegességek sorába tartozik a Malév utolsó vállalati rendelésű modellje, az 1:100 méretarányú Boeing 737-800-as.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A népszerű Herpa Snap-Fit modellek legújabb kiadásai, köztük az Austrian Airlines wingletes Boeing 767-300-asa. A kínalatban szerepel a Malév, magyar utánrendelésre elkészült 1:200 méretarányú Boeing 737-800-asa is. Ez és az 1:100 méretarányú vállalati modell (lásd. előző fotón) lényegében csak Magyarországon szerezhetők be, így a komoly külföldi gyűjtőknek is tud meglepetéssel szolgálni az üzlet.

A Herpa Wings kiadásában megjelent retro festésű Malév Bombardier Q400-as (1:200) is kapható. A Herpa adatbázisa szerint a készleteket már kiárusították, így már csak a boltokba kikerült utolsó darabok várnak gazdájukra.

Nem lehet elég korán kezdeni: a kisebbeknek is szól a kínálat.

A katonai repülés szerelmesei is találnak maguknak való modelleket: Airbus A400M 1:200 és JAS-39 Gripen, valamint F/A-18 Hornet igen impozáns 1:48 méretarányban.

Gyönyörű darab, a travel agent modellek kategóriájába sorolható 1:100 méretarányú Boeing 787-8 Dreamliner.

Korábban volt már az 1-es terminálon hasonló üzlet, de az új kínálata jóval nagyobb elődjénél. Az üzemeltető, a GO4 Travel viszont azonos.

Nagyméretű Airbus A340-300-as: az 1:100 méretarányú modellek igen drágák, nem véletlen, hogy leginkább csak a légitársasági képviseletek, vagy partner irodák díszítőelemei.

Itt volt az ideje: igazán jól mutat a tranzitban a modellbolt!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!