A 2012-ben alakult izlandi low-cost társaság eddig három darab Airbus A320-as repülőgéppel üzemelt, de 2015 februárjában tovább bővítették a flottát. Az oroszországból átvett Airbus A321-es repülőgépek a TF-MOM, illetve a TF-DAD, azaz magyarra fordítva „Anya” és „Apa” lajstromokat kapták.

A TF-MOM lajstromjelű gépet Pozsonyban... | © AIRportal.hu

A TF-MOM lajstromjelű gépet Pozsonyban…
A TF-DAD-et pedig Manchesterben festették át. | © AIRportal.hu

A TF-DAD-et pedig Manchesterben festették át.

A lila-fehér, valamint fehér-lila festés egészen pontosan egymás festésének az inverzei, így téve még különlegesebbé a gépparkot. Az egy évnél is fiatalabb Airbusok az UTairtől érkeztek, mivel az orosz légiforgalom visszaesése miatt a társaság kénytelen volt néhány nagyobb befogadóképességű repülőgépétől megválni.

A légitársaság egyébként nagy tervekkel rendelkezik az új típussal kapcsolatban, mivel a honlapon már megkezdték a jegyek árusítását az Egyesült Államokba.

Az új járatokat a társaság London Gatwick repülőtérről fogja üzemeltetni, március 27-től Bostonba, június 4-től pedig már Washington is felkerül a járathálózatra. Mindkettő útvonalon az Airbus A321-esek fognak üzemelni, melyek körülbelül 5 óra alatt telejsítik a távot Európa és Észak-Amerika között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jegyek a meghirdetéskor mindössze 99 fontba kerültek, melyek az eddigi legolcsóbb transzatlanti viteldíjnak bizonyulnak.

Fotók: Wolfgang Kronfuss (TF-MOM), Marcus Klockner (TF-DAD)
Forrás: Skyliner Aviation

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!