Különleges sztrájkkal fenyegetőznek a Cathay Pacific légitársaság utaskísérői: nem szolgálnak fel alkoholt és nem mosolyognak az utasokra a karácsonyi ünnepek alatt – írja a Business Insider online hírportál.

A légitársaság kabinszemélyzetének szakszervezete, a Cathay Pacific Airways Flight Attendants Union öt százalékos béremelést követel a hongkongi légitársaságtól, az pedig két százalékos emelést kínált fel.

A szakszervezet titkára az AFP hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az utaskísérők “szelektív módon” járnak majd el feladatuk ellátásában, bár a sztrájkról hétfőn született döntés végrehajtásának pontos határidejét még nem határozták meg.

“Az utasok eljutnak majd a célállomásra, csak ötcsillagos árat lesznek kénytelenek fizetni háromcsillagos szolgáltatásért” – mondta a szakszervezet titkára. A szabályok szigorú követésével tartott “munkalassító” sztrájk azonban nemcsak az utasokat érintheti érzékenyen, hanem a légitársaságot magát is, mivel magában hordozza a menetrend felborulásának a lehetőségét.

“A szabályok szigorú betartásával például lerakathatjuk a gépről a túlméretes poggyászt, ami késést okozhat” – mutatott rá a szakszervezeti illetékes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!