Különleges festésű repülőgépet adott át a Boeing az Air China számára: a kínai nemzeti légitársaság legújabb 777-300-asát 40 mosolygó arc fényképe díszíti, azzal jelképezve az ország légiközlekedési iparának Kínát a világgal összekötő meghatározó szerepét.

A Boeing és az Air China közösen választotta ki azt a 40 kínai portrét, amely végül ékes kiegészítője lett a 777-es ünnepi festésének. A résztvevők a legnépszerűbb közösségi média oldal biztosította platformon jelentkezhettek, amelynek feltétele mindössze mosolygós arcképük és hozzá csatolt motivációs üzenetük közzététele volt.

A különleges festést viselő Boeing 777-300ER B-2035 lajstromjellel áll szolgálatba az Air China nemzetközi útvonalain. A kínai nemzeti légitársaságnak összesen 19 megnövelt hatótávú 777-300-asra van érvényes megrendelése és a “mosolygó triplahetes” ennek az állománynak a tízedik darabja.

Az Air China hosszú távú nemzetközi útvonalainak fejlesztése érdekében választotta a típust, amellyel elsősorban frankfurti, párizsi és londoni járataikat kívánják teljesíteni. A vállalat háromosztályos fedélzeti kialakításban, összesen 311 utas szállítására alkalmasan székezteti be 777-300-asait, amelyeken így 8 First Class, 42 Business Class és 261 Economy Class jegyet vásárló személy foglalhat helyet.

“Reméljük, hogy ez a különleges festésű repülőgép áthidalja a kapcsolatot egy mosolygós, magabiztos és barátságos Kínát közvetítve a világ felé” – mondta Feng Run E, az Air China alelnöke, hozzátéve, hogy reményeik szerint minél több üzleti utazó tapasztalja majd meg a légitársaság 777-300ER-jei nyújtotta nagyszerű kényelmet és repülési élményt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A “Smiling China” feliratot viselő Boeing 777-es felszállás közben az átadás napján, október 30-án.
(Fotó: Boeing Company)


Nem véletlen a 40-es szám, hiszen “a Boeing idén ünnepli negyvenedik évfordulóját Kínában. Az elmúlt négy évtizedben tanúi lehettünk a kínai légiközlekedési ágazat gyors fejlődésének, amelynek sikerében megtiszteltetés, hogy a legjobb termékeinkkel és szolgáltatásainkkal vehetünk részt.” – nyilatkozta Ihssane Mounir, a Boeing kínai, japán és koreai régióért felelős értékesítési vezetője, aki a gyümölcsöző kapcsolatra tekintettel a következőképp fejezte be beszédét: “Örömmel nézünk elébe az elkövetkező 40 évben is a növekedés és fejlődés ezen nagyszerű tradíciójának”.

A Boeing 777-es kategóriájának piacvezető típusa: a világ több, mint 60 légitársaságának flottájában szolgál és az 1995-ös forgalomba állítása óta már 1380 darabot értékesítettek belőle.

A Kínai Népköztársaság nemzeti légitársaságaként működő Air China a Star Alliance légiszövetség tagja, flottájában 167 darab Boeing található, amely a teljes géppark több, mint a felét teszi ki.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!