Megérkezett Maputóba a Qatar Airways első járata. Az ötcsillagos légitársaság ezentúl heti három alkalommal köti össze Dohát Mozambik fővárosával.

Az október 31-i járatnyitást követően a Qatar Airways heti három alkalommal repül Mozambikba. A szerdánként, péntekenként és vasárnaponként közlekedő járatokat a Dél-afrikai Köztársaság üzleti központjának számító Johannesburgon keresztül üzemelteti a légitársaság, amely a közel-keleti régióból elsőként van jelen Mozambikban.

Maputo a Qatar Airways afrikai útvonalhálózatának tizenkilencedik célállomása, amelyre a flotta jelenlegi zászlóshajójának számító Boeing 777-300ER típust állítják szolgálatba. A szélestörzsű típus a Qatar kétosztályos berendezésében összesen 335 utas szállítására alkalmas, ebből 42 ülés a kivételes kényelmet és kiszolgálást nyújtó business osztályon áll rendelkezésre.

A nyitójáratot diadalív vízsugárral, valamint mozambiki táncosok tradicionális köszöntésével fogadta a maputói repülőtér. Az ünnepségen az afrikai ország közlekedési minisztere, a repülőtér, valamint a polgári légügyi hatóság vezérigazgatói, sőt a két ország egymásközti kapcsolataiért felelős vezető diplomatái is jelen voltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways Boeing 777-esei ezentúl heti háromszor közlekednek Maputóba. A járatok Johannesburg érintésével üzemelnek (Fotó: Qatar Airways)


Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója fontos turisztikai és üzleti célállomásnak tekinti Mozambikot. Az ország korábbi portugál gyarmat, majd később tengerentúli tartomány lévén történelmében és kultúrájában is őriz európai hagyományokat. Régiós viszonylatban folyamatosan fejlődő gazdasága pedig a befektetők számára teszi egyre fontosabb hellyé a délkelet-afrikai országot, amelynek nagykiterjedésű földgáz lelőhelyei meghatározó szerepet töltenek be a növekedés színvonalában.

A katari légitársaság jelenléte nemcsak az ideutazóknak lehet előnyös, hiszen dohai átszállással a világ 120 városa válik elérhetővé a Maputóból érkezők számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!