Az All Nippon Airways lesz az első japán légitársaság, amely biológiailag lebomló anyagokból készült dobozokban szolgálja fel a fedélzeti menüt idén nyár végétől.
Az eszközök a cukornád sajtolásával létrehozott hulladékrostból (úgynevezett bagasse) készülnek, és körülbelül 30 százalékkal csökkentik a légiközlekedésben használt, eldobható műanyag mennyiségét. Ez 2019 folyamán 317 tonna műanyag hulladéknak felel meg.
Az új edények augusztusban mutatkoznak be a légitársaság nemzetközi járatainak turista osztályán, fontos lépésként szolgálják az ANA fenntarthatósági céljait.
A cég tavaly bevezette a műanyagmentes evőeszközöket és szívószálakat, így az előző évhez képest 25 tonnával csökkentette az alkalmazott plasztik mennyiségét.
Ezenkívül a fenntartható és higiénés szempontokra hivatkozva a japán légitársaság a nyomtatott magazinjainak digitális változatra való cseréjét tervezi.