Az idei müncheni EXPO REAL kiállításon a Budapest Airport a magyar fővárossal közös standon állított ki. Európa legnagyobb ingatlanos szakmai vásárán 35 országból nem kevesebb, mint 1900 vállalat, régió és város jelent meg kiállítóként – közölte lapunkkal a reptérüzemeltető.

Fotó: Budapest Airport

A Budapest Airport a magyar főváros közös standján mutatkozott be, egyebek mellett a jelentős logisztikai- és irodafejlesztésekkel.

Az elmúlt években dinamikusan fejlődő légi teheráru szállítás még a budapesti utasforgalom 14 %-os növekedését meghaladva, nem kevesebb, mint 20 %-ot nőtt az idei év első hét hónapjában.

Emiatt azután több, mint indokolt volt annak a két, ún. integrátor bázisnak az átadása az idén nyáron, amit a Budapest Airport a DHL Express és a TNT számára épített. Idén decemberben új szálloda nyílik a repülőtéri 2. Terminál tőszomszédságában, és még számos további ingatlanfejlesztés várható a következő években a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

„A Budapest Airport büszke arra, hogy logisztikai és ingatlanfejlesztési projektjei szervesen illeszkednek a gyorsan fejlődő magyar főváros dinamikájába, osztozhatunk ennek az ragyogó városnak a sikereiben.” jelentette ki René Droese, a Budapest Airport ingatlan- és cargofejlesztési igazgatója. Hozzátette: „Idén nyáron két modern logisztikai bázist adtunk át partnereinknek, a DHL Expressnek és a TNT-nek, raktárakkal és korszerű irodákkal, jövőre pedig hozzálátunk egy újabb logisztikai központ, a Cargo City megépítésének. Itt Münchenben be tudtuk mutatni, hogy míg a legtöbb nagy nyugat-európai repülőtér súlyos kapacitás korlátokkal küzd a cargo területén, addig nálunk ideálisak a körülmények a fejlesztésekhez.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A müncheni EXPO REAL kiállításon Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA elnöke kijelentette: „Magyarországon egyre jobbak a feltételek azon külföldi befektetések számára, amelyek magasabb hozzáadott értéket hoznak létre. Egy külföldi felmérés hazánkat a 10. legjobb helyre sorolja a világon a munkahely teremtés szempontjából, míg ötödik helyre az új munkahelyek nemzetgazdasághoz adott értéke szempontjából. A müncheni kiállításon az ingatlan fejlesztések teljes skáláját felvonultattuk, a szálloda és iroda beruházásokat, az ipari és a logisztikai projekteket, hogy bemutassuk a Magyarország kínálta előnyöket a külföldi befektetők számára”

A Budapest Airport tavaly kezdett hozzá a BUD 2020 névre keresztelt, ötéves, mintegy 160 millió eurós (50 milliárd forintos) saját repülőtér fejlesztési programjának megvalósításába. Ennek részeként épültek a fent említett logisztikai beruházások, a 2. Terminálon a nem-schengeni forgalomnak épülő B-oldali utasmoló, a repülőtéri szálloda, egy emeletes autóparkoló a 2. Terminálon, új irodaházat adnak át a bérlőknek.

Fotó: Budapest Airport
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!