Miközben még jelenleg is tisztázatlanok halálának körülményei, máris akrobatikus repülőversenyt szeretnének elnevezni a pénteken elhunyt Nádas Tamás műrepülő világbajnokról – írta cikkében a Gulf Times.

Nádas Tamás (Fotó: Nádas Tamás Facebook) | © AIRportal.hu

Nádas Tamás (Fotó: Nádas Tamás Facebook)

Továbbra is homály fedi Nádas Tamás balesetének körülményeit, de a rossz időjárást vagy az elégtelen látási viszonyokat már kizárták az okok közül. A pilóta fizikailag és mentálisan is tökéletes állapotban volt, az aznapi harmadik, egyben tragikus felszállása előtt a hangja kiegyensúlyozott, ő maga pedig nyugodt volt.

A családja a korábbi állításokkal ellentétben nem tartózkodott a helyszínen, valamint az az állítás, miszerint Extra 330 SC repülőgépével repült szintén hamisnak bizonyult, hiszen a vadonatúj versenygép jelenleg Németországban van, világbajnokunk Edge 540T gépével hajtotta végre a bemutatót.

Eközben Facebook rajongói oldalán rengetegen gyászolják az elhunyt sportolót és fejezik ki részvétüket családtagjainak és hozzátartozóinak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nádas Tamás álma

Nagyon kevesen tudták, de Saad Hakim, a Westland Morgan (a cég amely meghívta a pilótát az országba) értékesítési és marketing igazgatója elárulta, hogy Nádas Tamás álma egy ‘Skymasters World Championship’ névre keresztelt bajnokság volt, amelyet teljes részben ő maga talált ki.

Nádas Tamás Zivko Edge 540T gépével a 2013-as Kecskeméti Repülőnapon. (Fotó: Borókai Máté - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Nádas Tamás Zivko Edge 540T gépével a 2013-as Kecskeméti Repülőnapon. (Fotó: Borókai Máté – AIRportal.hu)


A versenyre a világ minden részéről meghívtak volna tizenkét kiváló pilótát, hogy két kategóriában méressék meg tudásukat. Az első egy szokványos műrepülő kör lett volna, ahol a zsűri pontozta volna a mutatványokat. A másik versenyszám viszont már igazán érdekes: két pilótáknak egy virtuális pályán kellett volna végigrepülnie, ahol a sebességüket, stílusukat és a produkciójuk kivitelezést pontozták volna.

Hakim azonban azt is hozzátette, hogy nem hagyják feledésbe merülni a világbajnok álmát, tiszteletük kinyilvánítása érdekében, magáról Nádas Tamásról elnevezve kívánják útjára indítani a versenyt Európában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!